Šaranović povećao udeo u "Krašu" 1Foto: EPA/ANTONIO BAT

Kiparska kompanija „Kappa Star Limited“ u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, prešla je prag od 15 odsto vlasničkog udela u „Krašu“ i, po najnovijim podacima, sada poseduje 16,678 odsto akcija, objavili su danas zagrebački mediji pozivajući se na podatke Zagrebačke berze.

Šaranovićeva kompanija tako nastavlja da povećava svoj udeo u „Krašu“, a prag od 15 odsto prešla je pre dva dana kupovinom deonica „Kraša“ na Zagrebačkoj berzi. Od 23. septembra „Kappa Star Limited“ na računu kod Rajafajzen banke bank Austria drži ukupno deponovanih 249.940 „Krašovih“ deonica, odnosno ukupno 16,678 odsto. Deonice te kompanije su u fokusu ulagača od 9. septembra kada je najveći pojedinačni akcionar, Mesna industrija braća Pivac, najavila ponudu za preuzimanje.

Od tada, kako piše Hina, akcije „Kraša“ ponajviše kupuje upravo Šaranovićeva kompanija Kappa Star Limited, koja je prošle sedmice objavila da je prešla prag od pet odsto, u utorak da j iznad praga od 10 procenata, a danas je potvrđen i prelazak praga od 10 odsto. S obzirom na intenzivnu trgovinu akcijama „Kraša“ i nakon 23. septembra, uz vremenski pomak s kojim se pri Centralnom klirinško-depozitarnom društvu (SKDD) vide promene vlasničkih delova, za očekivati je da je taj udeo i dodatno povećan, navodi agencija Hina.

Prema sadašnjim pdoacima, Mesna industrija braća Pivac kao najveći pojedinačni akcionar „Kraša“ ima 30,37 odto deonica, sledi „Kraš ESOP“ sa 18,45 odto, dok je sada „Kappa Star Limited“ na trećem mestu sa 16,678 odsto. Kako navodi Hina, „Kraš“ na svom trezorskom računu ima 5,09 odsto deonica. Akcije te konditorske kompanije su, kako se ističe, tokom ove sedmice najlikvidnije na Zagrebačkoj berzi.

To potvrđuje i kretanje prometa – u ponedeljak je ostvaren promet od 68,6 milouna kuna, u torak 21,4 milion kuna, a danas do 16 časova promet akcijama „kraša“ dostigao je skoro 20 miliona kuna. Posle znatnijeg rasta proteklih dana cena akcija im je danas pre 16 časova bila 1.050 kuna, što je identično ceni s kojom je na Zagrebačkoj berzi juče završeno trgovanje akcijama „Kraša“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari