Srpska hrana na najvećem prehrambenom sajmu u Moskvi 1Foto: Pixabay/ElasticComputeFarm

Jedanaest kompanija iz prehrambene industrije i ove godine predstaviće svoju ponudu i izvozni potencijal na sajmu Prodekspo u Moskvi, od 12. do 16. aprila, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

U okviru Nacionalnog paviljona Srbije, na najvećoj izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavsinih država (ZND), proizvodne programe i izvozne kapacitete predstaviće kompanije „Mlekara Šabac“, „Mlekara Ub“, Imlek, „Padinska Skela“, „Carnex“ Vrbas, „Industrija mesa“ Topola, „Bačka Topola“, „Masli“ Leskovac, „Zlatiborac“, „Itn Group“, „Master Fruits“, „Mambikom Agrar“ i Mirax Agrar Beograd.

U organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), na sajmu u Moskvi biće predstavljena ponuda srmznutog voća i povrća, mleka i mlečnih proizvoda, suhomesnatih-delikatesnih proizvoda, gotovih jela i pašteta, kao i sušenog voća.

Direktor Predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić kazao je da se zahvaljujući jedinstvenom, preferencijalnom trgovinskom sporazumu sa Rusijom srpski proizvodi „u startu konkurentniji u odnosu na druge, uvozne proizvode“.

„U 2020. godini Srbija je najviše izvozila sveže jabuke, soju, sir, breskve i nektarine, hranu za pse i mačke, sadnice voća, sveže jagode, smrznuto voće, maline i kupine, a i pored svih otežavajućih okolnosti usled pandemije COVID-19, srpski izvoz beleži pozitivne rezultate i rast od 5,2 odsto“, naveo je on.

Prodekspo poseti oko 70.000 ljudi iz preko 110 zemalja, a ove godine će na njemu izlagati 2.660 izlagača iz 73 zemlje sveta.

Osim prezentacija najsavremenijih tehnologija u proizvodnji hrane, biće organizovani sastanci proizvodjača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Ovo je drugi sajam u 2021. i od samog početka pandemije kovid-19 na kome kompanije iz Srbije svoju ponudu predstavljaju uživo, uz prisustvo predstavnika firmi, PKS-a i Razvojne agencije Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Srpska hrana na najvećem prehrambenom sajmu u Moskvi”

  1. Masala za srpsku hranu , meni se cini da je odlicna kada je odlicna , la sam pametna, ali jeste dobra ona stara tradicionalna .. mada mora jos dosta da se poradi .
    Uskoro u Srbijus tize ruski lanac koji ce biti u odnosu na sve ostale najeftiniji , kazu da posle njega svi ostali propadaju .
    Jedva cekam karamele iz Belorusije i njihove kreme za lice.

  2. Da li bi neko mogao da pokaze prstom koja je od navedenih firmi u rukama srpskih proizvodjaca hrane ?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.