SSP: Nezapamćeno niska otkupna cena krompira 1Foto: Beta/Milan Timotić

Na teritoriji opštine Obrenovac postoji kvalitetno zemljište, koje se nekada davalo u zakup poljoprivrednicima, preko regularno organizovanih tendera, a sada je bespravno uzurpirano od jednog čoveka, bliskog vladajućoj stranci, rekao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović.

Za 1.300 hektara obradivog zemljišta grad Beograd bi raspisivao tender, a povraćaj novčanih sredstava, opština Obrenovac koristila je u svrhe održavanja atarskih puteva. Prosečna cena zakupa iznosila je 150 eura po hektaru, istakao je Bulatović, saopšteno je iz SSP.

Još jedan veliki problem je i nezapamćeno niska otkupna cena krompira od 8 din/kg, o čemu su paori na vreme govorili, ali kao po lošem običaju, došli smo na to da se poput paradajza letos, sada domaći krompir baca, jer su marketi u Srbiji preplavljeni krompirom uveženim iz Albanije i Hrvatske, upozorio je Bulatović.

Zahtevamo od ministarstva poljoprivrede da neodložno pomogne ratarima, time što će sprečiti nelojalne tržišne uslove, zbog kojih ostaju bez zarade ali i bez tržišta za plasman svoje robe, istakao je Bulatović nakon razgovora sa nezadovoljnim proizvođačima krompira, navodi se u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari