Sutra počinje gradnja jeftinih stanova za pripadnika snaga bezbednosti u Beogradu 1Ilustracija Foto: MOD (Arhiva)

Gradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednost u Beogradu počinje sutra u Zemunu, najavila je Vlada Srbije.

Kamen temeljac položiće premijerka Ana Brnabić.

Ranije je najavljeno da će se u Beogradu u blizini Galenike izgraditi ukupno 1.000 stanova.

U okviru projekta stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti izgradnja stanova je počela u šest gradova u okviru 1 A faze od ukupno 1.530 stanova.

U Nišu se gradi 190 stanova, u Novom Sadu 548, u Kragujevcu 216, u Vranju 186 stanova, u Kraljevu 200 i u Sremskoj Mitrovici 190 stanova.

Započeta je izgradnja i još 438 stanova u Novom Sadu, u okviru I B faze.

U okviru I B faze u pripremi je izgradnja ukupno oko 6.500 stanova u Beogradu, Niš, Kragujevcu, Vranju i Kraljevu.

Planirano je da u okviru čitavog projekta bude izgrađeno ukupno oko 8.000 stanova po ceni od najviše 500 evra po kvadratnom metru.

Program stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti iniciran je krajem 2017, a Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, na osnovu kojega se projekat realizuje, usvojen je u maju 2018. godine.

Ceremoniji u Zemunu će, kako je najavljeno, prisustvovati i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari