Sutra potpisivanje ugovora za treću deonicu pruge Beograd - Budimpešta 1Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović 7. jula će potpisati komercijalni ugovor za gradnju treće deonice brze pruge Beograd-Budimpešta na samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Sofiji, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Ugovor o modernizaciji i rekonstrukciji mađarsko-srpske železničke veze za deonicu Novi Sad–Subotica–Kelebija vredan je 943 miliona evra.

Mihajlovićeva će ugovor potpisati sa konzorcijumom kineskih kompanija “Čajna rejlvej internešenel” i “Čajna komjunikejšn konstrakšn kompani” i “Infrastrukturom železnice Srbije”.

Sa kineskom kompanijom “Čajna roud end bridž korporejšn” Mihajlović će potpisati Memorandum o saradnji na projektima rekonstrukcije deonica na Koridoru 10 na pruzi Beograd-Niš-Preševo-Republika Makedonija.

U ime Vlade Srbije Mihajlovićeva će potpisati i Memorandum o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Ministarstva poljoprivrede i ruralnih poslova NR Kine o zajedničkoj podršci izgradnji industrijskog parka za voće i povrće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari