Svetski bogataši sve više veruju u zlato 1

Vest da je egipatski milijarder Naguib Saviris uložio pola svog bogatstva u zlato dovela je do pravog buma na finansijskim tržištima.

 U intervjuu za Bloomberg, Saviris je rekao da je polovinu od svog bogatstva 5,7 milijardi dolara uložio u zlato. Takvu odluku doneo je na osnovu uverenja da će cena zlata sa sadašnje od 1.300 dolara porasti na 1.800 do kraja godine.

Istovremeno, smatrajući da je cena deonica većine kompanija precenjena i da će krahirati. Jedan od parametara na kojem temelji svoju odluku, bio je taj da Kina i Rusija naglo povećavaju svoje zlatne zalihe. Saviris je vlasnik vodeće telekomunikacione kompanije „Global telekom holding“. U okviru ovog holdinga osnovao je i prvi telekom u Severnoj Koreji „Koryolink“.

Neposredno pre odluke egipatskog milijardera, smenjivale su se vesti da vodeće evropske ekonomije povlače svoje zlatne rezerve u svoje zemlje i istovremeno ih uvećavaju. Sve te vesti usmerile su veliki broj evropskih investitora prema zlatu.

Osim zlata u Evropi i Švajcarskoj, traženi su sigurni sefovi za čuvanje istog. Tako određene evropske kompanije uložile su velika finansijska sredstva za realizaciju tih projekata. Najveći broj takvih objekata izgrađen je u Austriji i u Švajcarskoj.

Od prvog aprila 2018. godine, naši građani mogu da ulažu u investiciono zlato pod istim uslovima kao i građani Evropske unije.
Naime, tog datuma stupila je na snagu zakonodavna odredba kojom je ukinut PDV na investiciono zlato. Investicionim zlatom u zakonskom smislu smatra se zlato čistoće 999.9 i najmanje težine 1 g.

Zlatara Gold, uvoznik i prodavac investicionog zlata u našoj zemlji, omogućila je potencijalnim kupcima da se sve informacije o ulaganju u ovaj plemeniti metal dobiju na jednostavan način. Posetom internet stranice www.zlatnapoluga.rs
u svakom trenutku možete videti aktuelnu cenu ovog plemenitog metala i upoznati se sa svim ostalim detaljima vezanim za ulaganje u ovaj plemeniti metal.

Istražujući ovu temu saznali smo da cilj ulaganja u zlato, nije da se ostvari zarada, već da se sačuva kupovna moć novca.

www.investicionozlato.com

www.prodajadukata.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari