Svilajnac - apsolutni šampion 86. Novosadskog sajma 1

Na 86. Međunarodnom poljoprivrednom Sajmu u Novom Sadu opštini Svilajnac uručen je pehar apsolutnog šampiona u govedarstvu, što je najveće sajamsko priznanje u ovoj oblasti, a opština Svilajnac osvaja ga 4. put u poslednjih 10 godina.

Pehar Apsolutnog šampiona Novosadskog sajma u oblasti govedarstva primio je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, i tom prilikom izjavio da se vrhunska goveda simentalske rase u Svilajncu gaje poslednjih 100 godina:

– Svilajnac ima dugu tradiciju govedarstva, naši stočari svake godine sve bolje rade svoj posao, opština Svilajnac svojim merama za poljoprivredne proizvođače podstiče njihov napredak i sve je to sada dalo rezultate. Ova priznanja dokaz su da stručna javnost Srbije, pa i šire, prepoznaje Svilajnac kao lidera u stočarstvu.

Osim toga, resavski farmeri tradicionalno su osvojili veliki broj priznanja i nagrada, pa je tako ove godine šest izlagača osvojilo devet priznanja: Pehar Apsolutnog šampiona Novosadskog sajma u oblasti govedarstva osvojila je Opština Svilajnac, titulu šampionke Novosadskog sajma u kategoriji junica je osvojilo grlo Hana, vlasnika Dragana Todorovića iz Dublja, srebrnu medalju Novosadskog sajma kao prva pratilja šampionke osvojila je junica, vlasnika Milana Rajkovića iz Svilajnca, bronzane medalje Novosadskog sajma kao druge pratilje osvojile su junice vlasnika Dragiše Nikolića iz Svilajnca i Markosa Đurđevića iz Kušiljeva, Dragiša Nikolić iz Svilajnca, Milan Rajković iz Svilajnca i Markos Đurđević iz Kušiljeva su osvojili pehar Novosadskog sajma za izložene kolekcije junica, dok je plaketu Novosadskog sajma za najlepšu mladu kobilu sajma osvojila kobila vlasnika Milana Rajkovića iz Svilajnca.

Opština Svilajnac nagradila je sve svoje izlagače na ovogodišnjem Sajmu sa po 30.000 dinara.

Resavske stočare sada čeka 56. Međunarodni resavski poljoprivredni sajam, koji se svake godine održava 11. septembra sa sve većim brojem izlagača iz Pomoravlja, Srbije, ali i regiona. Za najbolja izložena grla opština tradicionalno obezbeđuje vredne nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari