Svilajnac snižava porez na imovinu 1Foto: Opština Svilajnac

Na sednici Skupštine opštine Svilajnac usvojena je Odluka od izmeni Odluke o visini stope poreza na imovinu. Promenom poreske stope godišnja poreska obaveza biće u 2019. godini niža za 10 odsto.

Prema rečima predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića opština Svilajnac je ove godine napravila 100 odsto ažurnu i tačnu poresku bazu, na kojoj je radila protekla tri godine, a koju je uspešno ažurirala uz podršku švajcarske Vlade.

„Mi sada u poreskoj bazi lokalne poreske administracije imamo podatke o svakom objektu koji se nalazi na teritoriji naše opštine, i to ne samo o objektima koji imaju građevinsku dozvolu, nego o svim koji postoje. Možemo da kažemo da sada svi građani plaćaju porez na imovinu koju imaju. To je povećalo i osnovicu za naplatu poreza, pa je i prihod od poreza veći. Sve ovo stvorilo je uslove da ove godine smanjimo porez na imovinu, i smanjujemo ga za sve građane u iznosu od 10 procenata. Smatram da je ova mera dobra jer će podstaći ljude da uredno izvršavaju svoje poreske obaveze“, rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari