Svilajnac

List Danas u Svilajncu

Prvi utisak namernika koji skrene od motela Stari hrast sa autoputa Koridor 10 ka Svilajncu kaže – ovde ljudi seju, gaje… Naizgled začudo najviše je kukuruza, ima suncokreta i nešto pšenice. I voćnjaka. I livada, ali nema zapuštenih parcela.

Svilajnac: Rešeno stambeno pitanje za 38 ljudi

Dvanaest romskih porodica naselja „Burduš mala“ u Svilajncu, koji su do sada živeli u najlošijim uslovima, juče je dobilo ključeve od stanova za socijalno stanovanje i počinju da se useljavaju u svoje nove domove u okviru projekta „Poboljšanje standarda života u romskim naseljima“, saopštila je Opština Svilajnac.

Premijera predstave „Pad“ reditelja Kokana Mladenovića u Svilajncu

Pad kao naslov nije samo metafora fizičkog pada glavnog junaka koji strada u predstavi, nego i metafora pada morala sistema vrednosti, koji mora da postoji u jednoj uređenoj građanskoj zemlji – istakao je reditelj Kokan Mladenović, za Danas, na premijeri predstave „Pad“ koja je održana večeras u Centru za kulturu u Svilajncu.

Svilajnac snižava porez na imovinu

Na sednici Skupštine opštine Svilajnac usvojena je Odluka od izmeni Odluke o visini stope poreza na imovinu. Promenom poreske stope godišnja poreska obaveza biće u 2019. godini niža za 10 odsto.

Automobil za Dom zdravlja

Domu zdravlja „Svilajnac“ danas je uručen automobil „fijat punto“, koji je poklon opštine Svilajnac za unapređenje usluga i zdravstvene zaštite, a čija je vrednost oko 1,172,000 dinara.

Trka može da preraste u maraton

Novica Stojanović iz Kovina pobednik je prvog polumaratona održanog u nedelju Svilajncu, sa vremenom od 1 sat, 17 minuta i 32 sekunde, što je ujedno i njegov lični i rekord trase, dok je u ženskoj konkurenciji pobedu odnela Danijela Cvetković iz Beograda, koja ja 21 kilometar istrčala za 1 sat, 34 minuta i 17 sekundi, saopštili su organizatori.

Svilajnac: Uskoro gradnja hipodroma

Prvi konjički sabor u Svilajncu okupio je uzgajivače iz Beograda, Kragujevca, Topole, Rume, Požarevca, Svilajnca, Despotovca i okoline, učestvovalo je oko 70 konja, a više od 2.000 posetilaca je pratilo njihov defile.

Svilajnac: Venera apsolutni šampion

Apsolutna šampionka svilajnačkog 55. Resavskog poljoprivrednog sajma je krava Venera, vlasnika Dragana Todorovića iz Dublja, kome je pored pehara pripala i nagrada u iznosu od 50.000 dinara.

Vrednost radova 400 miliona dinara

Ovog leta počeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu, koje je obišao predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović…

PrvaPoslednja