Taksisti traže da gradske institucije zaustave rad CarGo, inače će organizovati novi protest 1Foto: FoNet/ Božidar Petrović

Predstavnici Strukovnog Udruženja taksi preduzetnika SITAB poručili su danas da očekuju da gradska vlast pokrene nadležne institucije koje će raditi na „suzbijanju nezakonitog obavljanja javnog prevoza od strane Udruženja CarGo“.

„Očekujemo pismeni odgovor od gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića narednih dana, pa ćemo u skaldu sa tim videti da li ćemo opet organizovati protest“, rekao je član SITAB-a Vlado Bulatović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je kazao da članovi SITAB-a očekuju da će grad Beograd „pokrenuti saobraćajnu i komunalnu policiju“ i da se nadaju da „neće doći do novog protesta“.

U saopštenju koje je pročitano na konferenciji navodi se da je SITAB poslao 120 dopisa nadležnim institucijama u kojima je „jedini zahtev bio da se sprovede Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju“, ali da je većina „ostala bez odgovora“, ili je „odgovornost prebacivana na lokalnu samoupravu“.

Navodi se i da su prethodna dva protesta organizovana, jer su bili „prinuđeni da na taj način zahtevaju da se zakon primenjuje“.

„Ovakav pravni vakum i nikakva primena zakona prema licima i organizatorima javnog prevoza putem aplikacije KarGo dovelo je do više incidenata i napada na nas na ulici, kao i do toga da budemo medijski linčovani od strane KarGo predstavnika“, piše u saopštenju SITABA-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari