Taksisti traže da gradske institucije zaustave rad CarGo, inače će organizovati novi protest

Ostavite komentar


  1. Dolazi kraj vasem monopolu.
    Prvo vam je smetao Yandex, sada CarGo, koje je udruzenje sledece?

    1. Svako koje posluje van zakona, je nelegalno, dakle kriminalno.

      1. Dakle treba otprilike polovini taksista oduzeti vozačke dozvole?

  2. I mi korisnici cemo da protestujemo, tako sto cemo koristiti uslugu car go umesto taksija

    1. ti mislis da je nama car go vozacima drago da vas Vozimo po ovoj neisplativoj ceni!?zapitaj se jos koliko ce trajati!da uzmemo trziste pa onda mi diktiramo cenu jer ova trenutna je na ivici egzistencije za nas vozace a i za odrzavanje vozila

      1. Vi onda vozite za taksi udruženje. Niko Vas ne bije po ušima da vozite za CAR GO. Ima ko hoće.

    1. Јандекс не смета јер послује у оквиру закона и плаћен порез држави. Они који држави не плаћају порез а својим запосленим не уплаћују доприносе су због тога и јефтинији, али то само значи да неко други мора да плаћа већи порез да бисмо имали војску, судове, школе и културу, као и да би се Каргоови возачи и њихове породице лечили код лекара. Другим речима, већина грађана која се не вози Каргоом дотира мањину добростојећих која се вози.

      1. Gosn Dule, a Vi ste po profesiji detektor fiskalnih neplatisa i uterivac dugova istih ili Vam je to hobi,razonoda???

        1. I to su vaši „argumenti“ za repliku na Duletov komenta? I nije bitno da li mu je hobi (a nije) ili razonoda. Bitno je da vi imate ad hominem argument na njegove argumente. Ne ulazeći u to da li su ti njegovi argumenti tačni, objektivni, itd.

          1. Duletovi argumenti apsolutno nisu tačni. Car Go prevoz se plaća isključivo kreditnom karticom i nemoguće je izbeći da se plati porez. Što se tiče doprinosa neka se o tome brinu zaposleni u CarGo a ne mafijaška taksi udruženja. Toliko smešno zvuči kada se najveća mafijaška grupa odjednom „brine“ za sprovođenje zakona 🙂

            Što se mene kao korisnika tiče, koristio sam CarGo već 5-6 puta i oduševljen sam. Uredni, lepo vaspitani ljudi u čistim kolima koji voze po korektnim cenama!

  3. Čujem i udruženje pekara, vodoinstalatera, doktora… traže da se spreči konkurencija. Pekari traže da ko je višlji od 155 ne može da otvori pekaru.

  4. ukinite ograničenje broja taksista u beogradu. to je osnovni problem prevoza u tom gradu jer je dozvoljen monopol time.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.