Tasić: Raspisan diskriminatorski tender za kupovinu novogodišnje rasvete 1Foto: Fonet / Nenad Đorđević (Arhiva)

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Nikola Tasić ocenio je danas da je Grad Beograd raspisao „diskriminatorski“ tender za kupovinu novogodišnje rasvete.

Tasić je na konferenciji za novinare održanoj ispred Skupštine Beograda naveo je da je tenderom planirana kupovina 4.200 lančanica dužine 10 metara, 600 lančanica dugih pet metara i 1.400 svetlećih zavesa.

S obzirom da je Grad Beograd pre četiri godine kupio više od 3.000 lančanica za više od 20 miliona dinara, Tasić je upitao da li je sada neophodno kupovati novogodišnju rasvetu u toj meri.

On je naglasio da su skice rasvete u tenderu napravljene tako da zahtevima može da odgovori samo firma „Keep light“, koja je Gradu Beogradu najpre prodala jelku za 83.000 evra, a kasnije ju je poklonila.

Ocenio je da je tender diskriminatorski i zato što su firme koje su želele da učestvuju na tenderu morale da imaju prihod od 45 miliona dinara u prethodne tri godine, što je uslov koji je mogao da ispuni samo „Keep light“.

Član Glavnog odbora DS Srđan Milivojević upitao je šta slave zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić „pa kite“ Beograd.

Pitao je da li novogodišnjim rasvetom treba proslaviti to što je Srbija „postala prva po broju umrlih od korone“ ili to što „koalicioni partneri Ramuša Haradnaja i Aljbina Kurtija danas skidaju tablice na srpskim vozilima“.

Dodao je da se Beograd „davi u korupciji“ i ima novogodišnju jelku „čiji metar je skupljii od metra auto-puta“.

Naglasio je da bi građani trebalo da se zapitaju kako to da gradski sekretar za komunalno-stambene poslove Beograda Nikola Kovačević kupuje u Beču sliku Paje Jovanovića „Stražar“ za 140.000 evra, ne prijavljuje je na carini, kao ni 15.500 za koje tvrdi da mu ih je dala supruga.

„Kada šesti ešalon ljudi iz Srpske napredne stranke, za koje Beograđani do juče nisu čuli, kupuje slike od 140.000 evra, šta mislite koliko ima prva liga, koliko imaju ovi koji se nalaze ne vrhu piramide organizovanog kriminala u Beogradu“, pitao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari