Tokom nenajavljene akcije policije i izvršioca, porodica Aksentijević iseljena (VIDEO, FOTO) 1Foto: Una Miletić

Porodica Aksentijević iseljena je danas  iz stana u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 52a, kada je policija, zajedno sa izvršiteljem i bravarom, nenajavljeno došla i obmanula sina Dejana i Snežane Aksentijević, koji je bio u stanu, tako što su mu rekli da mu je majka kazala da izađe iz stana.

Potom je izvršitelj ušao u stan i počeo da popisuje stvari, bravar je zamenio bravu, dok je policija pravila koridon ispred stana – istakli su za Danas aktivisti Združene akcije Krov nad glavom, koji su bili očevici događaja, jer su se, po saznanju o izvršenju nenajavljenog iseljenja, okupili u većem broju kako bi pokušali da odbrane porodicu Aksentijević.

Iseljenje je počelo u prepodnevnim časovima, oko 10 ujutru, a završilo se nešto pre 18 sati posle podne. Tokom tog perioda nikom od porodice Aksentijević nije bilo dozvoljeno da uđe u stan, kako su istakli iz Krova nad glavom, čak ni Snežani kojoj je u stanu bila zdravstvena terapija.

Iz Združene akcije su naglasili da je dom porodice Aksentijević kupio sin funkcionerke Komore javnih izvršitelja. Aksentijevići su protiv javnog izvršitelja Aleksandra Vulovića i činovnika u banci podneli krivične prijave.

– Poverilac u ovom predmetu je Addiko banka, koja je odlučila da proda njihov stan, uprkos tome što su Aksentijevići dokazali na sudu da banka traži duplo više novca nego što joj pripada po ugovoru, a do sada je isplaćeno 87.000 evra duga. Supruga Dejana Aksentijevića, Snežana Pantić Aksentijević je bila korisnik tog ugovora sa njim, i pripada joj 50% imovine, zato je morala, po pravilu, dobiti mogućnost preče kupovine da otkupi stan. Ona nije pozvana na licitaciju, niti je znala da se licitacija održava – ukazali su iz Krova nad Glavom. Prema njihovim rečima, na toj licitaciji pobedio je Đorđe Čolović, sin javne izvršiteljke Danice Čolovič, koja je i poverenica organizacione jedinice Komore izvršitelja iz Kragujevca i zamenica predsednika izvršnog odbora Komore.

ZA Krov nad glavom je uputila dopis Komori javnih izvršitelja i Ministarstvu pravde da se dostavi dokumentacija sa aukcije, kako bi se ispoštovalo načelo transparentnosti, jer je u licitaciji učestvovao sin funkcionerke državne institucije, koja je nadležna za kontrolu rada javnih izvršitelja, na koji nisu dobili odgovor.

Brutalnost i „batinaši“

Aktivisti ZA Krov nad glavom istakli su da po dolasku druge grupe policajaca, koja je došla da preuzme smenu od kolega, policija počela bahato da postupala sa okupljenima. Aktiviste su gurali, šutirali, štipali, udarali u bubrege, a aktivistkinje neprimerno dodirivali. „Iako nikome od okupljenih koji su došli da spreče izvršenje iseljenja, nije bilo dozvoljeno da prođe, policija je bez problema htela da propustila izvršiteljeve ljude, „batinaše“, ali im mi nismo dozvolili da prođu. „Batinaši“ su ostali ispred zgrade da čuvaju stan“, kazali su aktivisti za Danas.

https://www.facebook.com/sanja.vuja83/videos/10218999088826953/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari