Turistička organizacija u Paraćinu dobila milion dinara na konkursu 1Foto: Wikipedia / Sonjabgd

 Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je milion dinara a iz budžeta opštine Paraćin izdvojiće se još 2,5 miliona za pet velikih godišnjih manifestacija koje organizuje Turistička organizacija Paraćina.

Direktor Turističke organizacije (TO) Paraćina Aljoša Gligorijević je kazao da je ministarstvo i ove godine podržalo projekat TO Paraćina za organizaciju Krstovdanskih svečanosti i novogodišnjeg koncerta.

„Ovakav vid saradnje sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija nam puno znači jer na taj način sve naše manifestacije mogu biti bolje organizovane, raskošnije i bolje medijski pokrivene a samim tim broj turista koji posete naš grad je veći. Manifestacioni turizam je vid turizma kome mi u TO Paraćin posvećujemo puno pažnje“, rekao je Gligorijević za agenciju Beta.

Krstovdanske svečanosti se odigravaju u septembru i obuhvataju džez veče, etno fest, dečiji karneval i koncert povodom Dana opštine Paraćin.

Broj turista u Paraćinu raste svake godine za 30 odsto.

„Prošle godine broj ostvarenih noćenja u Paraćinu je bio 18.560, tako da smo sigurni da ćemo ove godine imati preko 20.000 noćenja, kazao je Gligorijević.

Gligorijević je rekao da je turizam privredna grana koja je u ekspanziji u Paraćinu i o tome govori podatak da raste broj smeštajnih jedinica.

„Sve je više privrednih subjekata koji se bave ugostiteljstvom i hotelijerstvom. Najznačajnije je otvaranje etno sela Stolovo na Koridoru 10 kod Paraćina koje ime više od 100 ležajeva“, istakao je Gligorijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari