U Kragujevcu raspisan prvi konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja 1Foto: Pixabay/Kaboompics

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da je “raspisivanje konkursa za sufinansiranje medijskih projekata u tom gradu, i to na samom početku godine, jasan pokazatelj koliko nam je važan javni interes u oblasti informisanja na lokalnom nivou.”

– Nadam se da ćemo kroz ovaj konkurs, koji su mediji dugo čekali, uspeti da unapredimo kvalitet medijskih sadržaja koji se odnose na mnoge teme kao što je zaštita i razvoj ljudskih prava, obrazovni sistem, razvoj nauke, sporta i ostalih oblasti koje su važne Kragujevčanima, a manje zastupljene – rekao je Dašić danas za sajt gradske uprave u Kragujevcu.

Grad Kragujevac je upravo, nakon šestogodišnjeg ignorisanja zakonske obaveze o sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog značaja, po prvi put raspisao regularni javni poziv za učešće na konkursu “za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Kragujevca za 2021. godinu.”

– Predmet konkursa je proizvodnja medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravoremenom i potpunom informisanju svih građana Kragujevca. Javni poziv odnosno Konkurs raspisuje se za raspodelu sredstava u visini od 9,5 miliona dinara, od čega je devet namenjeno za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja, a 500 000 dinara za organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređenja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu gradske uprave.

Rok za prijavu je 30 dana od objavljivanja konkursa na zvaničnom sajtu grada Kragujevca i u dnevnom listu „Večernje novosti“ i ističe 24. februara 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari