U Sarajevu sutra konferencija o zapošljavanju na Zapadnom Balkanu 1Foto: Pixabay/Adestuparu

Predstavnici međunarodnih organizacija, ministarstava, vladinih agencija, sindikata i civilnog sektora učestvovaće sutra u Sarajevu na konferenciji o zapošljavanju na Zapadnom Balkanu.

Učesnici konferencije diskutovaće o načinima za stvaranje novih i boljih radnih mesta na Zapadnom Balkanu, o prelazu iz zone neprijavljenog rada na formalno zapošljavanje kao imperativu za sve ekonomije regiona, i o tome šta je potrebno uraditi za promovisanje pristojnog zaposlenja.

Konferenciju „Neformalno zapošljavanje na Zapadnom Balkanu – Regionalne perspektive za stvaranje novih i boljih radnih mesta“ organizuje Savet za regionalnu saradnju (RCC), u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (MOR), agencijom Ujedinjenih nacija. Konferencija označava početak druge faze projekta RCC-a Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja (ESAP 2).

Na konferenciji, između ostalih, učestvuju generalna sekretarka RCC Majlinda Bregu, direktor Kancelarije MOR za Centralnu i Istočnu Evropu Markus Pilgrim, predstavnik Generalnog direktorata Evropske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju Rudi Delaru, šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Johan Satler.

Među učesnicima su i ministri rada Crne Gore, Kosova i Severne Makedonije, Kemal Purišić, Skender Rečica i Rašela Mizrahi, predstavnici ministarstava rada ili vladinih agencija Srbije, BiH i Albanije, izvršna sekretarka Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost iz Srbije Čedanka Andrić, generalna sekretarka Unije poslodavaca Crne Gore Suzana Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari