Svečanosti je prisustvovao ambasador Republike Italije u Srbiji, njegova ekselencija Karlo Lo Kašo, koji je istakao da u Vojvodini ima preko 70 italijanskih preduzeća koja zapošljavaju oko 11.000 radnika. Italijanska kompanija GLM bavi se proizvodnjom izduvnih sistema za auto- industriju i to je šesta italijanska investicija u Zrenjaninu.

– Mi smo jedan od najvećih investitora u pokrajini i nameravamo da još dugo tako ostane, da zajedno rastemo i spajamo tržišta u veliko evropsko. Snaga se ogleda u tome što italijanski ekonomski model mogu podeliti sa srpskim menadžmentom i radnicima, da se zajednički dođe do ideja za razvoj. Iskreno zahvaljujem nadležnim organima grada i pokrajine na pristupačnosti i pomoći pruženoj našim investitorima, rekao je ambasador Italije Karlo Lo Kašo. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je izrazio zadovoljstvo što u Zrenjaninu počinje da radi još jedna kompanija.

– Novi investitori u starim pogonima, to je ono što radimo, Zrenjanin je nekada bio industrijski centar i mi se trudimo da on to ponovo bude, a posebno je zadovoljstvo kada stari pogoni ovako zasijaju i zahvaljujem se svima koji su u tome učestvovali – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.