Uređen centar Gornje Vranjske 1

Uređenje centra Gornje Vranjske juče je završeno asfaltiranjem površina ispred škole, prodavnice i parkinga.

Uređenje centra je bio predlog koji su prošlog decembra izglasali meštani ovog pocerskog sela, čime je završen prvi krug neposrednog izjašnjavanja. Savet mesne zajednice je predložio nove ideje koje će se naći na glasačkim listićima, pa se stanovnici Vranjske već spremaju za novo neposredno izjašnjavanje, koje će biti organizovano u nedelju, 16. septembra. Glasanje će istog dana biti organizovano i u Drenovcu, Duvaništu, Mačvanskom Pričinoviću, Orašcu, Sinoševiću i Tabanoviću.

Ovu mesnu zajednicu tim povodom su posetili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima angažovanim na projektima.. Dragan Lukić, predstavnik Saveta MZ, istakao je da je veoma ponosan što je završeno uređenje centra sela i što od nedelje staruju sa novim idejama i projektima u okviru procesa neposrednog izjašnjavanja.

– Ove godine raspolažemo sa 2,1 milion dinara, duplo više nego što smo imali prošle godine. Na glasačkom listiću će biti sedam predloga, a jedini predlagač je Savet MZ. Pozivam sugrađane da izađu i podrže ideje da pomognemo crkvi i fudbalskom klubu, da izgradimo novi trotoar prema crkvi i Stojićevićima, da završimo uređenje Doma kulture, postavimo uličnu rasvetu, uredimo puteve i da sredimo groblja i staze ka njima, rekao je Lukić.

On je napomenuo da je odziv meštana Gornje Vranjske da učestvuju u neposrednom odlučivanju na zavidnom nivou, i da se do sada u spisak upisalo više od 840 stanovnika Gornje Vranjske, što je blizu 80 odsto od ukupnog broja punoletnih građana.

Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika Šapca, pozvala je sve sugrađane da se upišu u spiskove za neposredno izjašnjavanje. Napomenula je da meštani Gornje Vranjske imaju mogućnost još danas da se upišu u spisak (do 13. septembra).

Nebojša Zelenović rekao je da su završni radovi u centru ovog pocerskog sela primer dobre energija koja se desi kada građani sami odlučuju šta je najpotrebnije da se radi u mestu u kom žive.

– Građani ove mesne zajednice i svake druge šabačke mesne zajednice sada imaju svoj novac. To nisu velike sume novca, ali ga ima tačno onoliko koliko su poreza uplatili. Ovo je jedini način da čujemo šta je prava narodna volja, a Šabac je jedini grad u Srbiji u kom je moguće da građani odlučuju o trošenju svog novca. Ovako treba da izgleda svaki grad i svaka mesna zajednica u Srbiji, kada milioni građana dobiju mogućnost da odlučuju. Postavlja se pitanje da li želimo da svi građani odlučuju o svom novcu, ili da odlučuje samo jedan čovek, podvukao je Zelenović.

Projekat „Razvoj Šapca po meri građana“ se realizuje uz pomoć sredstva iz budžeta Grada Šapca. Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari