Vučić: Kritika državnih davanja sportskim klubovima "demagoška" 1Foto: Printskrin Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija jedina zemlja Zapadnog Balkana koja je napredovala na listi Svetske banke ‘Duing biznis’.

„Sad smo na 44 mestu, verujem da ćemo iduće godine biti bolji za još četiri mesta“, rekao je Vučić u Novom Beogradu gde je dočekao prvi teretni voz iz Kine do Srbije.

On je rekao da je „veoma srećan“ zbog napretka.

Vučić izjavi je danas da je „demagoška“ kritika država jer je velika sredstva dala sportskim klubovima „Crvena zvezda“ i „Partizan“, umesto da ih je dala za lečenje dece.

Vučić je ocenio da je ta primedba „demagoška“ kao kada bi se reklo da se ne daje novac za železnicu dok ima siromašnih, a u stvari se izgradnjom železnice smanjuje siromaštvo.

„Da nismo pomogli ‘Partizan’, on ne bi igrao sa ‘Mančesterom’, niti bi ‘Crvena zvezda’ imala ‘Gaspomnjeft’ kao sponzora, tada bismo bili krivi što ne igraju s velikim fudbalskim klubovima“, ocenio je Vučić u Novom Beogradu gde je dočekao prvi teretni voz iz Kine do Srbije.

Vučić je rekao da sadašnja vlast daleko više nego prethodna izdvaja za lečenje građana u instranstvu i za lečenje dece obolele od retkih bolesti.

„Za lečenje dece obolele od retkih bolesti od 2012. godine izdvojila sedam milijardi dinara –  šezdeset miliona evra, a do 2012. je bilo izdvojeno nula dinara“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio danas da ga brinu napadi na srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i najave da se spremaju inspekcije i zatvaranje srpskih apoteka.

Mislim da ti ljudi nisu svesni toga što rade, rekao je Vučić novinarima na novobeogradskoj železničkoj stanici i apelovao na srpski narod da ne reaguje prenagljeno.

Pitao sam se da li su dobili variolu veru kada sam ih video, rekao je Vučić o slikama kako se na Kosovu broje glasovi iz Srbije. Takve lažove politički svet nije video i ja sam kao pit bul, neću tu temu da ispuštam godinu dana i u UN ću da govorim o čuvenom slučaju trovanja. Ta doza bezobrazluka i bezobzirnosti nije viđena i onda stručnjak (Aljbin) Kurti priča o normalizaciji Srbije, rekao je Vučić.

Šta god da urade, dodao je Vučić, ne mogu da promene ishod srpskih glasova i srpsko jedinstvo. Vučić je rekao da je sistem PVO S-400 u Srbiju stigao zbog zajedničke vežbe sa Rusijom i ići će da ga vidi sutra, dok će sistem „pancir“ videti u subotu i to je nešto što je Srbija naručila.

Upitan o usvajanju Zakona o poreklu imovine, Vučić je rekao da će videti da li će biti usvojen sada ili u februaru i da će zatražiti da bude prvi čiju će imovinu proveravati. Vučić je rekao i da je podrška stranaka opozicije sa 17 odsto pala da osam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari