Vučić: Srbija želi da postane Regionalni centar Svetskog ekonomskog foruma 1Foto: Služba za odnose sa medijima predsednika Republike

Srbija želi da postane Regionalni centar Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju, kako bi omogućila tehnološki i ekonomski napredak, ne samo sebi nego i celom Zapadnom Balkanu.

To je naglasio danas u Njujorku predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku sastanka sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom.

Tokom susreta, kako se navodi u saopštenju, predsednik Vučić upoznao je predstavnike Svetskog ekonomskog foruma sa makroekonomskim parametrima Republike Srbije i privrednim potencijalima.

On je istakao da je Srbija sprovela uspešne ekonomske reforme, naročito na smanjenju javnog duga, privlačenju stranih investicija i razvoju malih i srednjih preduzeća.

Vučić je zahvalio na svakoj pomoći koju Svetski ekonomski forum može da pruži Srbiji u unapređenju, otvaranju i pozicioniranju srpske ekonomije u svetu, s obzirom na to da je globalni socijalno-ekonomski razvoj glavni prioritet Foruma.

„Republika Srbija nastoji da bude aktivna na svim međunarodnim forumima, posebno onima koji za cilj imaju razvoj trgovine, smanjenje nezaposlenosti, edukaciju mladih, kao i druge socijalno-ekonomske aspekte“, zaključio je predsednik Vučić.

Predsednik Svetskog ekonomskog foruma Berge Brende je istakao da je Srbija, zahvaljujući sprovedenim ekonomskim reformama, značajno napredovala i postigla zavidne ekonomske rezultate u prethodnom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari