Vukojević: Premijerka da se izvini građanima zbog protesta taksista 1Foto: Lj. Bukvić

Predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Boško Vukojević izjavio je danas da bi premijerka Srbije Ana Brnabić trebalo da se izvini građanima Beograda zbog blokade saobraćaja i protesta taksista.

„Ona je dozvolila svojim ministrima da rade to što rade i zato bi trebalo da se izvini građanima“, rekao je Vukojević za FoNet.

Predsednica Vlade juče je poručila da razume taksiste i to da su im poslovi ugroženi, ali je i apelovala da ne maltretiraju građane i ne zatvaraju ulice, izražavajući spremnost da se razgovara o problemu.

Sa druge strane, Vukojević je napomenuo da je premijerka imala priliku da razgovara sa taksistima, da su oni tražili razgovore, ali da su ti njihovi pozivi bili ignorisani. Zbog toga, kako kaže, taksisti nastavljaju proteste i najavljuju radikalizaciju od sledeće nedelje.

„Izaći ćemo sa porodicama, razmatramo i blokadu mostova“, najavio je Vukojević. On dodaje da će se pokazati da su taksisti u pravu i da država ne sme da dozvoli kršenje zakona i bavljenje delatnostima za koje neko nije registrovan.

„Dajemo kraljevstvo za istinu“, poručio je metaforično Vukojević. Odgovarajući na kometar minsitra lokalne samouprave i državne uprave Branka Ružića da je Udruženje „CarGo“ registrovala Agencija za privredne registre (APR), a ne njegovo Ministarstvo jer to i nije njegov posao, Vukojević postavlja pitanje čiji je posao kontrola tih udruženja.

„Ministar nam se ovakvom izjavom podsmeva“, ocenio je Vukojević. Kako bi se odužili građanima zbog neugodnosti zbog bliokada, taksisti će im omogućiti besplatne vožnje na svim trasama svoje protestne kolone.

Taksisti će se i danas, bez obzira na kišu, od podneva okupljati u bloku 70, Kumodraškoj kod hotela Podgorica, na parkingu kod hale Pionir i na novom Obrenovačkom putu, na uglu sa Ulicom Svetolika Lazarevića Laze. Protestna vožnja i kolona taksi vozila ka centru grada kreće svakoga dana u 13 sati.

U protestu učestvuju i Savez auto-taksi udruženja Srbije, Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, Pink, Luks, Beogradski vozači, Beonaksis, Čukaricki plavi, Žuti i Beotaksi. Taksisti proteste organizuju zbog toga što država ne sprovodi zakon protiv „privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz“, rekao je Vukojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari