Za dva dana 580 prijava rada na crno 1Foto: Ministarstvo rada

Telefonski broj za prijavu rada na crno, koji je aktiviran pre samo dva dana, već je dao dobre rezultate, rečeno je danas na sastanku ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića sa inspektorima iz cele Srbije.

Kako je istaknuto na sastanku, preko telefonskog broja 0800 300 307 koji je otvoren kako bi građani mogli besplatno da prijave rad na crno, u ponedeljak i utorak primljeno je preko 580 poziva, što znači da je medijska kampanja koja prati ovu akciju pokazala prve rezultate. Od 110 obrađenih poziva, za 47 ima osnova da inspekcija rada izađe na teren i utvrdi pravo stanje, a u samo dve beogradske opštine u jednom danu, tokom 375 nadzora, inspektori rada zatekli su 137 radnika koja su radili na crno.

– Građani postaju svesni šta dobijaju boreći se protiv rada na crno, što i jeste cilj Ministarstva. Projekat „Reci NE radu na crno“ veoma je bitan za državu i njene građane, ali pokazuje i veliku odgovornost prema Kraljevini Norveškoj, koja je pomogla u samoj realizaciji ovog projekta. Ukoliko ga dobro uradimo, siguran sam da će nam se otvoriti i mnoge druge opcije za saradnju – rekao je Đorđević i najavio nastavak saradnje sa skandinavskim zemljama na raznim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari