Za dva dana Vlada saopštava ko preuzima RTB Bor 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u selu Rudna Glava, da će sutra ili prekosutra Vlada Srbije saopštiti koga je od dva ponuđača izabrala za Rudarsko- topioničarski basen Bor, Ruse ili Kineze.

„Nije pitanje ko je koje nacionalnosti, već ko je bolju ponudu dao. Ono što sam mogao da saznam je da su ispravne i da su odlične ponude. To će značiti nove investicije“, rekao je Vučić obraćajući se okupljenim građanima.

On je rekao da je investicioni plan i od jednog i od drugog ponuđača izvanredan. „Ogroman novac je u pitanju. To će da preporodi ceo kraj“, istakao je Vučić i dodao da će radnici imati zagarantovanu budućnost.

On je rekao da će „konačno nešto što je pravilo probleme i što duguje milijardu evra dovesti dotle da zarađuje veliki novac za ceo borski okrug“.

Vučić je rekao da je danas obilazio puteve u Braničevskom i Borskom okrugu i video koliko su loši uprkos tome što je mnogo toga rađeno u prethodnom periodu.

„Moramo Rudnu Glavu i Majdanpek da povežemo sa Beogradom mnogo brže“, rekao je Vučić.

On je rekao da će „(direktor Puteva Srbije Zoran) Drobnjak narednih dana dati zadatak da se paralelno sa dunavskom magistralom na pet i deset kilometara pravi brza saobraćajnica kako bi na najbrži mogući način moglo da se dođe do Rudne Glave i Madanpeka, da sve to ide do Požarevca, a da od Požarevca imamo autoput do Beograda“.

Vučić je rekao da na potezu Kučevo-Majdanpek ima 30 kilometara lošeg puta i da mora odmah da se krene u rekonstrukciju i rehabilitaciju ovog dela puta.

„Uskoro ćemo pokušati mnogo više turista da obezbedimo. Imamo novac, rekao sam samo dajte te projekte“, dodao je Vučić.

On je rekao da će za pristanište, Naučno-istraživački i Vizitorski centar biti izdvojeno tri, četiri miliona evra, što će značiti mnogo više turista.

Vučić je rekao da je 2014. godine, kada je postao premijer, javni dug Srbije bio 79 odsto BDP i dodao da će „1. januara sledeće godine javni dug biti manji od 49 odsto“.

„Bili smo među najlošijima po stranim direktnim investicijama. Danas smo najbolji. Imamo ih više nego čitava zapadno-balkanska petorka plus Hrvatska u prvih šest meseci ove godine. Imamo treći rast u Evropi, samo su Irska i Poljska ispred nas. Mi delimo treće mesto sa Mađarskom“, istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari