Javno preduzeće PTT Srbija planira da ove godine investira 2,4 milijarde dinara u razvoj poštanskog saobraćaja, od čega će polovinu uložiti u izgradnju glavnog poštanskog centra u Beogradu i obnovu objekata. Kako je novinarima rečeno u PTT, za izgradnju novog centra za automatsku preradu pošiljaka izdvojeno je 400 miliona dinara, a za rekonstrukciju objekata 798 miliona dinara.

Javno preduzeće PTT Srbija planira da ove godine investira 2,4 milijarde dinara u razvoj poštanskog saobraćaja, od čega će polovinu uložiti u izgradnju glavnog poštanskog centra u Beogradu i obnovu objekata. Kako je novinarima rečeno u PTT, za izgradnju novog centra za automatsku preradu pošiljaka izdvojeno je 400 miliona dinara, a za rekonstrukciju objekata 798 miliona dinara. Za kupovinu vozila, kako su naveli u tom javnom preduzeću, namenjeno je oko 840 miliona dinara, dok je za poštansku opremu, prema ovogodišnjem planu, potrebno 383 miliona dinara.
Prema poslovnom planu preduzeća, za planirana kapitalna ulaganja u 2007. godini potrebno je 4,3 milijarde dinara, što je dvostruko više nego prethodne godine. PTT je u prošloj godini realizovao investicije ukupne vrednosti 1,9 milijardi dinara, od čega je 573 miliona dinara uloženo u rekonstrukciju i uređenje poštanskih zgrada. Dobit PTT Srbije u 2006. godini iznosila je oko četiri milijarde dinara, a ukupni poslovni prihodi bili su 14,1 milijarda dinara, naveli su u toj kompaniji. U 1.500 pošta PTT Srbije ima više od 15.000 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari