Zakupili pogon u industrijskog zoni 1Foto: Facebook

Vlasnik francuskog preduzeća koje je zakupilo objekat u industrijskoj zoni i planira početak proizvodnje ove godine juče je sa domaćim preduzetnicima sa kojima sarađuje u zgradi opštine izložio svoje planove.

Reč je o jednom preduzeću iz klastera manjih firmi koje se bave proizvodnjom opreme za industriju. Prvi put je posetio Paraćin u novembru i u međuvremenu odluka je doneta. Tokom godine i predstavnici drugih francuskih preduzeća iz klastera posetiće industrijsku zonu (neki su već tokom zime dolazili) pa ako sve bude u redu i ako se pre svega pokaže da ima kvalifikovane radne snage za rad na mašinama za preciznu obradu metala i plastike, biće i još dobrih vesti, objavio je na Fejsbuk nalogu Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

„Francusko preduzeće koje sarađuje sa privrednicima iz naše opštine zakupilo je jedan od objekata u industrijskoj zoni i kako kažu kreću sa radom ove godine. Bave se obradom metala i plastike na mašinama sa preciznu obradu i danas dogovaraju i nabavku nove opreme za ovaj pogon. Za početak kažu da planiraju zapošljavanje dvadesetak radnika, a ukoliko sve bude po planu, u Paraćinu će biti izgrađen objekat za klaster manjih preduzeća koja se bave kompatibilnom proizvodnjom uz izgradnju objekta od oko 3.000 metara kvadratnih. Sve zavisi od toga da li će biti u mogućnosti da obezbede kvalifikovane radnike…“, navodi se u objavi.

Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta opštine Paraćin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari