Zastrašivanje predsednika sindikata "Sloga" u GSP Beograd 1sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije je osudio zastrašivanje predsednika sindikata Sloga u JKP GSP Beograd Nebojše Aleksića koji je, kako navode, juče bio pozvan na informativni razgovor u Policijskoj stanici Stari grad po prethodnom pozivu.

Sloga navodi da je Aleksić primio pisani poziv u kome nije bilo navedenoda li se poziva u svojstvu svedoka ili osumnjičenog, čime je policija grubo prekršila svoja ovlašćenja.

„Dolaskom u policijsku stanicu bilo mu saopšteno da je jedan od direktora u GSP Beograd, Dejan Krstović, podneo prijavu zbog navodne ugroženosti u događaju od 11.01.2019. u pogonu Karaburma, gde je Aleksić u svojstvu predsednika sindikata bio na razgovoru sa generalnim direktorom, a gde ga je Krstović kao jedan od direktora nakon sastanka video u hodniku i zvao obezbeđenja da se izbaci iz zgrade uz gomilu pretnji“, navodi Sloga u saopštenju.

Sloga smatra da je ovo klasična zamena teza o „žrtvi“, koja ima za cilj gušenje sindikalnog rada „Sloge“ i zastrašivanje predsednika sindikata u JKP GSP Beograd zbog niza argumentovanih kritika u ime članstva i zaposlenih na račun rukovodstva preduzeća koje veoma loše tehnički i finansijski funkcioniše.

„Uvereni smo da pozivanje Aleksića na informativni razgovor ima veze sa njegovom kritikom iznajmljivanja 30 luksuznih i klimatizovanih vozila „škoda“ za potrebe menadžmenta, kao i raspisivanje tendera za navodni rekreativni oporavak zaposlenih sa minimalno tri saune, tuševima sa toplom vodom, svlačionicama i minimalno 25 ormarića za odlaganje ličnih stvari. I sve to u trenutku kada JKP GSP najlošije stoji, ima najmanji broj vozila na ulicama, od kojih je većina njih neklimatizovana i na granici tehničke ispravnosti“, navodi Sloga i dodaje da će o ovom incidentu, obavesti sve relevantne činioce o gušenju sindikalnog rada i prava na sindikalno organizovanje u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari