Zelenović: Jeftino politikanstvo zbog izbora za Savet MZ 1

Povodom tekstova koji su objavljeni u pojedinim medijima da Grad Šabac duguje 15 miliona dinara Mesnoj zajednici „Majur“, oglasio se nedavno gradonačelnik Nebojša Zelenović

. On je demantovao te navode i precizirao da je MZ Majur već potrošila blizu devet miliona dinara od poreza na imovinu, zahvaljujući odluci Grada Šapca da novac od poreza na imovinu vraća mesnim zajednicama na raspolaganje.

– Grad je uradio i trotoar u Tabanovačkoj ulici u vrednosti od blizu 3,5 miliona, a u narednom periodu predviđena je gradnja trotoara u vrednosti od 1,9 miliona dinara. Na Uskrs je i u Majuru, uz još 18 mesnih zajednica organizovano neposredno izjašnjavanje na kom su meštani su odlučivali kako žele da bude potrošen novac prikupljen od poreza na imovinu. Realizacija izglasanih projekata počeće već sledećeg meseca. Takođe, JKP „Vodovod“ Šabac je investirao 25 miliona za kanalizaciju u ulicama Tabanovačka, Travnice i Carice Milice, a ove godine planirano je još 15 miliona, istakao je gradonačelnik Šapca. Govoreći o ulaganjima, podsetio je na dugovanja Republike Srbije prema Šapcu.

– Vlada je otela od Šapca 30 miliona evra. Odlično je to što su odlučili da jedan delić tog duga počnu da vraćaju – uradili su ulicu ka Travnicama i Školsku ulicu u Majuru. Podatak da su izveli radove u vrednosti samo 100 hiljada evra, pokazuje odnos koji inače SNS ima prema svima lokalnim samoupravama, a naročito prema Gradu Šapcu. Ono što je tragično jeste razlog za početak radova u Majuru – to su izbori za Savet mesne zajednice koji treba da budu organizovani za mesec dana. To znaju svi Šapčani, ali i svi Majurci, istakao je Zelenović i dodao da bi Vučić i članovi njegove stranke trebali da počnu da rade na deonicama za koje su nadležni.

– Konkretno mislim na ulaz preko Savskog mosta u grad, gde je put u katastrofalnom stanju. Ili put za koji smo do sada nadležnom ministarstvu napisali preko deset urgencija, a povezuje najveću Industrijsku zonu sa Sremskom Mitrovicom. Ova saobraćajnica se takođe nalazi u jako lošem stanju, naročito deonica pored Šećerane ka Drenovcu. Primer je i put od Jevremovca, preko Varne, prema Krupnju, koji je takođe u veoma lošem stanju. Sve su to putevi u nadležnosti države, koje država ne rekonstruiše, već troši pomenutih 100 hiljada evra na dve ulice u Majuru. Zelenović je pozvao građane svih mesnih zajednica da ne nasedaju na jeftino politikanstvo koje će se u sledećih mesec dana dešavati najviše u Majuru.

Tekstovi su deo projekta „Šabac Šapčanima – Za kvalitetniji život“, koji se sufinasira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari