Zlatibor spreman za još jednu uspešnu turističku sezonu 1Foto: N. Kovačević

Na Zlatiboru je sve spremno za još jednu uspešnu turističku sezonu, saopštili su danas predstavnici Turističke organizacije Zlatibor na promociji tog planinskog centra u Nišu.

Katarina Čubrak iz TO Zlatibor kazala je da je turistima na raspolaganju „raznovrsna ponuda“, počev od hotela preko privatnog smeštaja do prirodnih lokaliteta koji obezbeđuju „sadržajan i raznovrstan“ odmor.

„Od ove sezone turisti mogu uživati i u obnovljenom Kraljevom trgu, koji se nalazi pored našeg planinskog bisera – Zlatiborskog jezera koje sada ima potpuno novi sjaj. Tu je i najduža gondola na svetu – Gold gondola, čija je dužina devet kilometara i spaja centar Zlatibora sa našim najvišim vrhom Tornikom“, izjavila je Čubrak.

Zlatibor je, podsetila je ona, poznat kao vazdušna banja i idealno mesto pešačenje, sportske pripreme, planinski biciklizam, paraglajding, streličarstvo i mnoge druge vidove aktivnog odmora.

Čubrak je, takođe, podsetila da se na toj planini nalaze i dobro poznati prirodni lokaliteti poput Stopića pećine i vodopada u Gostilju, a tu su i novi sadržaji poput zabavno-tematskog parkova „El paso“, „Avantura“ i „Dino parka“.

„Zlatibor je zaista bezbedna destinacija s obzirom da se posvećeno brine o zdravlju i bezbednosti turista. I u vreme nepovoljne epidemiološke situacije poštovane su sve mere koje je doneo Krizni štab. Nisu organizovane manifestacije, svi lokaliteti su radili u skladu sa epidemiloškim merama“, naglasila je Čubrak.

Iz Turističke organizacije Zlatibor poručili su svim posetiocima da cene boravka nisu menjane u odnosu na ranije godine i da cene smeštaja postoje „za svačiji džep“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari