Zorana Mihajlović: Na gradilištima više od 3.500 radnika 1Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je na gradilištima najvećih projekata izgradnje putne i železničke infrastrukture, komunalne infastrukture, rehabilitacije puteva i izgradnji stanova za snage bezbednosti u Srbiji u utorak bilo angažovano više od 3.500 radnika.

U saopštenju Ministarstva navodi se da se radovi odvijaju uz primenu svih mera koje su predviđene u cilju suzbijanja zarazne bolesti kovid 19. Mihajlović je rekla da je Ministarstvo dalo preporuku svim investitorima da učine sve kako bi održali nivo aktivnosti na gradilištima na realizaciji infrastrukturnih projekata, a svi investitori imaju obavezu da radnicima obezbede svu potrebnu primenu zaštite od korona virusa, u skladu sa odlukama Vlade Srbije.

Ona je dodala da ukupna vrednost infrastrukturnih projekata na kojima je juče bio angažovan 3.531 radnik iznosi 2,6 milijardi evra, a da ukupna dužina puteva i pruga na kojima se izvode radovi, uključujući i radove na rehabilitaciji državnih puteva, iznosi oko 520 kilometara.

Prema njenim rečima, broj radnika u skladu je sa fazom u kojoj se nalaze radovi, pa je tako najveći broj radnika, ukupno 919, u utorak radilo na izgradnji deonice brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari