Zrenjanin se zadužuje 4,1 milion evra 1Foto: Miroslava Pudar

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina usvojili su proteklog vikenda na zasedanju lokalnog parlamenta predlog odluke o zaduživanju Zrenjanina u visini od 4,1 milion evra, a sve radi finansiranja kapitalnih investicija.

Odbornička većina glasala je za novi kredit, bez obrazloženja koliko još kredita grad ima i kako ih otplaćuje, dok se samo jedan odbornik iz redova opozicione DSS javio sa primedbama.

Šta sve može da se uradi u Zrenjaninu za četiri miliona evra? Prema datom uopštenom obrazloženju, biće to uglavnom infrastrukturni radovi. Kredit u iznosu od 491.434.000 dinara, za koji je saglasnost dalo Ministarstvo finansija, biće namenjen za izradu tehničke dokumentacije za različite projekte. Glavno je komunalno opremanje industrijske zone Jugoistok, gde se gradi fabrika pneumatika Linglong.

Planiraju se još sanacije, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica, atmosferske kanalizacije, kanalizacione i vodovodne mreže, poboljšanja energetskih svojstava objekata i sanacije gradske deponije.

Kreditnim sredstvima će biti finansirani i različiti građevinski radovi, između ostalog druga faza sanacije i adaptacije Gradskog stadiona, gde je već utrošeno dosta novca za rasvetu a da sam stadion nije završen.

Planira vlast od tih para da rekonstruiše i ulice, za sada se još ne zna koje, trotoare koji su katastrofalni i biciklističke staze. U planu su i radovi na bušenju bunara i izgradnja kanalizacije u nekoliko sela, rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju „Ruža Šulman“, komunalno opremanje izbegličkog naselja u Kleku. Novac od kredita namenjen je i za pribavljanje zemljišta u javnu svojinu putem eksproprijacije, za potrebe različitih infrastrukturnih projekata, samo je pitanje da li će ga biti dovoljno.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Zrenjanin se zadužuje 4,1 milion evra”

  1. E tako se to radi, čisto i transparentno. Prvo žedan grad budućem najvećem zagađivaču Ling longu poklanja 450 miliona za izgradnju fabričkog vodovoda, a zatim se (verovatno od Kineza) uzima toliki kredit da bi se nešto poradilo po gradu da bi se ljudima zamazale oči. . Brzo, lako i ubitačno. Za našu decu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.