Njegova teza o namernom izazivanju destabilizacije Irana od strane Ujka Sema i Donalda Trampa izneta je u najboljoj tradiciji antiglobalističkih pisanija. Takođe i teza o planskom proizvođenju novih talasa migranata koji će zapljusnuti Evropu. Ipak, redovni kolumnista Blica ne bi bio visoki funkcioner SNS kada kritiku Ujka Sema ne bi banalizovao preokrećući je u dnevnopolitički obračun sa ovdašnjim neistomišljenicima vlasti.

Tako prilično generalizovanu tezu da Amerika destabilizuje države i njihove vladajuće režime tako što vrši instaliranje građanskih protesta protivu legalno izabranih vlada, pomenuti funkcioner SNS preokreće u bojazan da bi se sličan scenario mogao odigrati i u Srbiji. Ciljajući pre svega na građanske proteste koje organizuje pokret Ne da(vi)mo Beograd, visoki funkcioner SNS iznosi naravoučenije prema kojem svaki budući protest protiv vlasti u Srbiji treba tretirati kao neprijateljski akt destabilizacije sistema (čitaj – predsednika Vučića), koji je prethodno instaliran (misli se na protest) od strane Amerike i ostalih velikih sila. Jer, „odavno se već spremaju tzv. studentski pokreti i izmišljene grupe građana koje bi otpočele tzv. građanski bunt protiv sistema“ (uz pomoć medijske logistike i stranih ambasada).

Slične greške u rasuđivanju nije teško argumentovano pobijati – barem u ovom našem slučaju. Prvo, nemoguće je destabilizovati zemlju u kojoj ministar odbrane obaveštava javnost da mu je Deda Mraz ispunio novogodišnju želju o bezbednom srpskom nebu koje udarnički podupiru ruski migovi. Drugo, necelishodno je destabilizovati zemlju uz logističku podršku američke ambasade kada upravo američki ambasador obaveštava premijersednika ove države o pojačanom interesovanju američkih investitora za masovna ulaganja u Srbiji. Treće, nelogično je destabilizovati zemlju posredstvom Soroševih plaćenika kada premijersednik srdačno i prijateljski ćaska sa članovima familije Soroš….

Ali čak i ako dopustimo mogućnost da nije sve onako kako izgleda, sasvim je sigurno da teze o izmišljenim građanskim pokretima i naručenim građanskim inicijativama, koje nam saopštavaju predstavnici vlasti, degradiraju dostojanstvo građana ove zemlje jer navode na pogrešan zaključak prema kojem se u Srbiji ne mogu odvijati građanski protesti protiv vlasti ukoliko prethodno nisu instrumentalizovani od strane Amerike i ostalih sila.

Istina je da su protesti u Beogradu započeli kao reakcija na ćutanje vlasti koja nije dala konkretnije objašnjenje noćnog rušenja u Savamali, osim onog neodređenog da su to učinili kompletni idioti. Građani se naravno nisu zadovoljili ovako šturim i uopštenim objašnjenjem pa su nastavali sa protestima tražeći da vlast imenuje odgovorne za rušenje u centru grada. To se međutim do današnjeg dana nije dogodilo, što znači da nikakva Amerika ne stoji iza protesta u Srbiji, već su protesti posledica bahatog ponašanja aktuelni vlasti prema delu javnosti koji želi odgovornu i transparentnu vlast. U protivnom ne bi bilo razloga da se protestuje u glavnom gradu Srbije, kao što ne bi bilo razloga da Britanci (konsultantska firma Merser), svrstaju Beograd na drugo mesto najnesigurnijih gradova, odmah posle Kijeva. Razlog – mito i korupcija.

Ipak gradonačelnik (na vodi) veli da aktuelnu vlast (za razliku od prethodne u kojoj su sedeli Dačić i Antić), krasi vizija i da je ona (vlast) uspela da na bivšem zmijarniku i okupljalištu narkomana izgradi Beograd koji sada diše punim plućima.

Zanemarimo li 25 tona izuzetno toksičnog otpada koje je fizičko N lice bez većih problema skladištilo u blizini Obrenovca (valjda u skladu sa principima slobodnog tržišta opasnog đubreta), kao i tempiranu deponiju koja svakog trenutka može da plane na istorijskom lokalitetu Vinča – Beograd zaista diše punim plućima. Grad međutim nikako da smogne finansijske snage da opere fasadu Narodnog pozorišta (jer ko šiša stare zgrade kada vizija kaže da nove moraju blještati poput novogodišnjih jelki).

Sreća te građani imaju ustavno i svako drugo pravo da se bune protiv ovakvih i sličnih kič vizija.