Iz kornera

Boris Jašović

Rođen 1975. u Peći. Diplomirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Napisao nekoliko stotina novinskih članaka i nekoliko knjiga koje nije pokušao da objavi. Zastupljen u više stručnih i književnih zbornika i časopisa. Dva puta u užem izboru za nagradu “Desimir Tošić”. Živi i radi u Beogradu.

Suptilni metodi represije

Slobodni i demokratski izbori su pretpostavka vladavine prava, jedan od načina na koji narod vrši suverenost i jedan od stubova demokratske države.

Dijalektika obmane

"Sedeo je pored pape Franje, Putin ga je odlikovao ordenom za prijateljstvo, sreo se sa trećim čovekom SAD, u goste ga poziva ministar inostranih poslova Kine. Stekli su se dakle svi uslovi da Ivica Dačić dobije Nobelovu nagradu za mir!"

Otvoreno pismo Kockici Branku

Poštovani Branko, ne mogah drugačije otpočeti ovo pismo osim ovako kako sam ga i otpočeo (s poštovani) - jer u individualnoj svesti potpisnika ovih redaka i dalje figuriraš kao poštovani junak jednog srećnog i bezbrižnog detinjstva.

Rasprodaja škola u centru Beograda

Gledah u subotu na Studiju B Sinišu Malog kako se ispred onog kič rugla u Knez Mihailovoj (mislim na šoping mol koji se poput kakve kvaziarhitektonske nemani ugnezdio pored Gradske biblioteke), oduševljava tim ruglom.

Harizma punjene ptice

"Rekoh sebi, moj bože, koliko demagogije sustavno poređane u artiljerijske salve; Koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji ništa osim mržnje, sujete, vlasti; I koliko pokvarenosti treba da se izlije pred naše noge; I kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare"...

Vizionari iz zmijarnika

Visoki funkcioner SNS i redovni kolumnista Blica napisao je pre nekoliko dana tekst u kojem kritikuje Ameriku i njen odnos prema Iranu.

U roku od odmah

Nakon što ga je kubanski kolega Reinaldo Garsija Sapato izgrdio u prošlom izdanju ove kolumne zbog antisocijalističkih tendencija u glavom gradu Srbije, drug Mali je konačno na bezbednom u Beogradu na vodi.

Šta sve možeš u prosveti kad si nerazborit?

Prelistavajući (pre dve godine dana) pravilnik o finansiranju vaspitnoobrazovnih ustanova, tadašnji ministar Verbić otkrio je epohalnu mogućnost ličnog doprinošenja "racionalnim" naporima vlade da smanji procenat zaposlenih u prosveti.
PrvaPoslednja