Boris Jašović

Rođen 1975. u Peći. Diplomirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Napisao nekoliko stotina novinskih članaka i nekoliko knjiga koje nije pokušao da objavi. Zastupljen u više stručnih i književnih zbornika i časopisa. Dva puta u užem izboru za nagradu “Desimir Tošić”. Živi i radi u Beogradu.

Suptilni metodi represije 3
13.03.2018. 15:00

Suptilni metodi represije

Slobodni i demokratski izbori su pretpostavka vladavine prava, jedan od načina na koji narod vrši suverenost i jedan od stubova demokratske države.

Strukture ga dobro furaju 5
27.02.2018. 15:00

Strukture ga dobro furaju

U društvu u kojem životarimo cirkuliše jedna prilično pogubna teza koja je na prvi pogled tačna. Ona glasi – SVI SU ONI ISTI.

Dijalektika obmane 6
20.02.2018. 15:00

Dijalektika obmane

„Sedeo je pored pape Franje, Putin ga je odlikovao ordenom za prijateljstvo, sreo se sa trećim čovekom SAD, u goste ga poziva ministar inostranih poslova Kine. Stekli su se dakle svi uslovi da Ivica Dačić dobije Nobelovu nagradu za mir!“

Otvoreno pismo Kockici Branku 7
13.02.2018. 15:00

Otvoreno pismo Kockici Branku

Poštovani Branko, ne mogah drugačije otpočeti ovo pismo osim ovako kako sam ga i otpočeo (s poštovani) – jer u individualnoj svesti potpisnika ovih redaka i dalje figuriraš kao poštovani junak jednog srećnog i bezbrižnog detinjstva.

Železnička škola nije na prodaju! 8
06.02.2018. 15:00

Železnička škola nije na prodaju!

Zazvučala je kao gorak vic, neslana šala, montipajtonovski skeč, razuzdana kafanska humoreska…, ali se vest na kraju pokazala u svoj svojoj crnohumornoj zbilji.

Rasprodaja škola u centru Beograda
30.01.2018. 15:00

Rasprodaja škola u centru Beograda

Gledah u subotu na Studiju B Sinišu Malog kako se ispred onog kič rugla u Knez Mihailovoj (mislim na šoping mol koji se poput kakve kvaziarhitektonske nemani ugnezdio pored Gradske biblioteke), oduševljava tim ruglom.

Harizma punjene ptice
23.01.2018. 15:00

Harizma punjene ptice

„Rekoh sebi, moj bože, koliko demagogije sustavno poređane u artiljerijske salve; Koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji ništa osim mržnje, sujete, vlasti; I koliko pokvarenosti treba da se izlije pred naše noge; I kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare“…

Bugarska skupština
16.01.2018. 15:00

Bugarska skupština

Redosled dešavanja koja na ovaj ili onaj način korespondiraju s verom, ide otprilike ovako.

Vizionari iz zmijarnika
09.01.2018. 15:00

Vizionari iz zmijarnika

Visoki funkcioner SNS i redovni kolumnista Blica napisao je pre nekoliko dana tekst u kojem kritikuje Ameriku i njen odnos prema Iranu.

U roku od odmah
26.12.2017. 15:02

U roku od odmah

Nakon što ga je kubanski kolega Reinaldo Garsija Sapato izgrdio u prošlom izdanju ove kolumne zbog antisocijalističkih tendencija u glavom gradu Srbije, drug Mali je konačno na bezbednom u Beogradu na vodi.

Šta sve možeš u prosveti kad si nerazborit?
12.12.2017. 15:00

Šta sve možeš u prosveti kad si nerazborit?

Prelistavajući (pre dve godine dana) pravilnik o finansiranju vaspitnoobrazovnih ustanova, tadašnji ministar Verbić otkrio je epohalnu mogućnost ličnog doprinošenja „racionalnim“ naporima vlade da smanji procenat zaposlenih u prosveti.

Naslovna strana

26. oktobar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.