Prema tome, neka nam je Bog u pomoći!

Ovako je Velja Ilić pre godinu dana prokomentarisao izbor Ane Brnabić za premijerku usred posta kad joj vreme nije, i naravno ništa nije bio u pravu, osim možda u poslednjoj rečenici, koja najbolje oslikava plan i program Ane Brnabić: Neka nam je Bog u pomoći, plus digitalizacija!

Ili jednostavnije: Neka nam je digitalni Bog u pomoći!

Ako niste gledali poslednju epizodu Pljiža na N1, pogledajte obavezno kako Dragoljub S. LJubičić imitira Anu Brnabić: Mićko je potpuno „skinuo“ te njene tirade pred novinarima koje su uglavnom jednostavne, jasne i besmislene.

Tako je bilo i preksinoć u „Insajder debati“.

Ana Brnabić je tu rekla sledeće: „Potpuno se slažem da postoji jedno potpuno navijačko novinarstvo u kome nije važno šta je ko rekao pre, kako se ponašao – važno je da ukoliko ste vi protiv Vlade ili predsednika, ti ljudi su vam relevantni sagovornici. Kao što je do juče Velja Ilić bio čovek koji je šutirao novinare, koji je zvao uživo program i najstrašnije stvari pričao o novinarki, taj čovek je danas jednom Danasu, na primer, potpuno relevantan sagovornik, samo zato što je protiv Aleksandra Vučića!“

Odgovor Premijerki mogao bi da bude sledeći: potpuno se slažem da postoji jedno potpuno navijačko novinarstvo u kome nije važno šta je ko rekao pre, kako se ponašao – važno je da se Aleksandar Vučić voli & brani do imbecilnosti. Kao što je do juče Aleksandar Vučić bio čovek koji nije ko Velja Ilić šutirao novinare i nije ko Velja Ilić zvao uživo program i najstrašnije stvari pričao o novinarki, nego im je plenio imovinu, a jednog su posle Vučićeve plenidbe imovine i ubili, taj čovek je danas, na primer, potpuno relevantan sagovornik. Još gore – ne samo da je relevantan sagovornik, nego je spletom relevantnih okolnosti i releventan predsednik Srbije. Neka nam je relevantan Bog u pomoći!

Ana Brnabić je u svoju Vladu izabrala sve same releventne ljude za koje je čak i Velja Ilić Majka Tereza. Evropske integracije vodi joj bivša urednica časopisa „Velika Srbija“, ministar odbrane je bivši portparol Mire Marković, a ministar spoljnih poslova bivši portparol Slobodana Miloševića.

Tako da je veoma moguće da će i nju istorija zapamtiti kao bivšeg portparola Aleksandra Vučića i osobu koja se u pogrešno vreme, našla na pogrešnom mestu, među pogrešnim relevantnim ljudima usred časnog posta. Neka nam je Bog u pomoći!