Zove tako Joca u subotu, čini se ljut.

– Pa pobogu, zašto objavljujete ovo na naslovnoj da Vučić ima 57 odsto, samo demotivišete narod! – dao je Joca ocenu naslovne vikend broja.

Na biciklističkoj stazi, negde kod Stenke, takođe u subotu, redovna čitateljka zaustavlja bicikl. Nasmejana je ali ni njoj nije milo što smo na naslovnicu zalepili tih 57 odsto za Vučića koje je na nekom uzorku „pronašao“ bratski i prijateljski Demostat.

Ni pivo u kafiću na oblačnoj subotnjoj Adi Ciganliji ne može da prođe bez komentara onih Vučićevih 57 odsto.

– To je nemoguće! U petak je Vučić imao 44 odsto! – obaveštava me drugar čitajući neke podatke sa telefona.

Još pre no što je Demostat objavio rezultate, zove našeg kolegu jedan političar, blok Janković, pita: „Da li smo normalni da to objavimo?“

Svima odgovaram isto – da ni ja ne verujem da Vučić ima 57 odsto – ali, dodajem, ko nam je kriv što je kompletna opozicija počela da priča o izbornim uslovima tek pošto su izbori raspisani.

Uđeš, dakle, u jednu potpuno neregularnu i neravnopravnu predizbornu trku koja više liči na Vučićev jutarnji džoging nego na maraton sa 11 kandidata, te onda na polovini trke kreneš da lelečeš na podatke Srećka Mihailovića i Demostata.

Koji možda nisu tačni jer u Srbiji vlada takva psihoza & paranoja da telefonska izborna anketa sa pitanjem „Za koga ćete glasati?“ može kod učesnika istraživanja da „izazove“ netačan odgovor: „Za Vučića“, iako taj planira da 2. aprila zaokruži nešto sasvim drugo.

Mada, podsećam sve dobronamerne kritičare – Srećkova istraživanja bila su najbliže konačnim rezultatima i na prethodnim i na onim izborima 2014. godine.

Ipak, najviše verujem kladionicama. One Vučiću daju 48 odsto, a ko misli da Vučić ima više od toga neka uplati pare, vratiće mu se duplo. Isti predlog važi i za one koji misle da Vučić ima manje.