Ima on taj običaj – kad vidi nekog da vredno radi, odmah počne da slini, jerbo je emotivan na vredan rad. I Neša Stefanović, recimo, kad god vidi nekog da vredno radi, počne da slini. Svi naprednjaci, u suštini, kad vide vredan rad, počnu da sline.

U poslednje vreme, doduše, primetno je da počinju da sline i kad vide naslovnu stranu Kurira.

Kako je svet mali! U onom konkretnom slučaju, naime, nije bila u pitanju baš neka fabrika, nego neka redakcija Kurira.

Ali, kako to obično biva u Srbiji, za tri i po meseca sve je pošlo naopačke za vrapce i mačke.

– Video sam ljude koji vredno uteruju reket, vredno ne plaćaju porez, vredno izmišljaju i vredno lažu i veoma mi nije drago zbog toga. Baš se ne radujem što sam ovde – valjda bi tako izgledao njegov povratak na mesto zločina ovih dana, jerbo je redakcija Kurira, da se Vučić kojim slučajem tamo vrati, idealna lokacija za opis „povratka na mesto zločina“ u naprednjačkom kriminalističkom vokabularu.

Tako da je Vučić pre neki dana u „Ćirilici“ sam sebi dao 40 dana.

– Danas mi je 40 dana… – rekao je skoro kroz suze, a malo je falilo da i Milomir Marić počne da slini na tu rečenicu.

– Ima jedna tužna vest: predsedniku Vučiću je danas 40 dana. I ima jedna dobra vest: predsednik Vučić je to da mu je danas 40 dana lično objavio u „Ćirilici“! Nikada u novijoj istoriji se nije desilo da neki čovek sam sebi daje 40 dana – javio je i Pink, u međuvremenu.

Dakle, samo Vučić i Čak Noris mogu sami sebi da daju 40 dana.

A u stvari je bilo ovako – predsednik je u „Ćirilicu“ poneo hrpu starih novina, takoreći sekundarnih sirovina, kako bi dokumentovao okolnost da mu je tog dana upravo pada 40 dana.

– Zašto sam ja na naslovnim stranama Kurira 40 dana? – pitao je on i počeo da lista one sekundarne sirovine koje mu je sakupila Info služba SNS pažljivim isecanjem naslovne strane Kurira i slaganjem u fasciklu.

– Zašto sam ‘lešinar’, ‘lažovčina’, ‘diktator koji glumi rimskog cara’… Zašto to neko radi? – upitao je Vučić i pojasnio, jer on – sem što sam sebi daje 40 dana – sam sebi postavlja pitanja i sam sebi daje odgovore na svoja pitanja: „Zato što neće da plate porez!“

Predsednik Vučić, naime, smatra, da samo neko ko neće da plati porez, može na naslovnu da stavi da je predsednik Vučić lažovčina, diktator & lešinar.

Svi ostali poreski obveznici, međutim, ubeđeni su da je genije. Tako da je Srbija postala zemlja protiv čijeg boljitka su samo dvojica, trojica koji neće da plaćaju porez, j… im ja mater, kaže prosečan Srbin koji redovno bistri „Ćirilicu“.

Kada je pre tri godine Dragan Đilas napravio izložbu naslovnih strana Kurira posvećenih njemu, niko se nije bunio, pa ni predsednik Vučić.

Smatralo se tada da su to bili samo vredni ljudi koji vredno rade i vredno plaćaju porez, pa mogu vredno da čereče i Đilasa, ko ga šiša.

Ali što kaže ona narodna: „Kad-tad zaigraće Kurir i pred tvojim vratima“. S tim što je sada dobila i svoj nastavak: „Kad Kurir zaigra pred mojim vratima, zaigraću i ja pred Kurirovim vratima. Pa da vidimo ko može duže da igra pred vratima…“