Kad tim rečima predsednik Vučić zapreti građanima Srbije u direktnom prenosu svoje pres-konferencije da bi mogao i da ode sa vlasti i da ih prepusti „idiotima“ iz bivše DS, to znači samo jedno. Znači da on vodi izmišljen dijalog sa prosečnim biračem u kome naizmenično glumi njega i sebe. Odnosno, sebe kao vlastodršca koji baš takav odgovara tom prosečnom biraču i građaninu Srbije.

Nije to tako jednostavna političko marketinška tehnika, niti ju je tako lako usavršiti kao što se čini. Predsednik Vučić ju je godinama sticao u Srpskoj radikalnoj stranci učeći od Šešelja, ali i od drugih. Većine Šešeljevih pravila se čvrsto drži, uvek na kiši bez kišobrana, uvek na suncu a ne u hladovini, status porodični a to znači nema vanbračne dece, samo bračne, baratanje podacima i informacijama u ograničenim dozama koje nisu uopšte ili nisu lako dostupne ni razumljive, stalno komentarisanje političkih protivnika, makar i izmišljenih… Čak i to sa breskvama i pistaćima moglo bi da se podvede pod varijaciju jednog Šešeljevog nastupa „ako je neko dobar čovek vodi ga na vučak ali nemoj sa njim u koaliciju“.

Ali predsednik Vučić, iako je Šešeljeve tehnike doveo do savršenstva i nadmašio ih u svakom smislu, počinje da greši, što nešto govori. Jer, počinje u svom izmišljenom dijalogu sa građaninom Srbije da poseže za golom laži. Ne samo za iskrivljenim tumačenjem, nego za laži direktno. Tako je u istom nastupu „breskve i pistaći“ rekao da su „idioti“ iz prethodne vlasti podigli granicu na Brnjaku i Jarinju. Ipak je to skora politička prošlost pa mnogi dobro znaju da su „idioti“ zapalili Brnjak i Jarinje, i zbog toga izgubili podršku Angele Merkel, a potom i vlast. Carina je dignuta posle Briselskog sporazuma u aprilu 2013. kada je Ivica Dačić bio premijer, a Vučić PPV. S tim što je naivno poverovati da Vučić greši zato što je pod nekim teškim pritiskom zbog Kosova, pa ne zna šta će. On dobro zna šta će, a pritisak se odnosi na određene detalje i moguće je da će i oni na kraju biti rešeni u njegovu političku korist. Predsednik Vučić greši namerno i svesno kako bi dao malo sebi oduška. Jer, oni koji poput Zorana Živkovića ne propuštaju da žučno tvrde da je Vučić bio u vlasti 1999, koja je kapitulirala pred Zapadom, moraju da dobiju i svoju „porciju“ kapitulacije. Filovanu sladoledom.