I dodati Radeta Šerbedžiju kako bi filmska scena u kojoj između istočnoevropskih bogataša i mafije nema vizuelne razlike – bila potpuna.

Mitrovića su Aleksandar Vasović i Nenad Cekić, pioniri omladinskog novinarstva u Miloševićevo vreme, javno saslušavali u ime RRA o uslovima koje nudi da bi dobio nacionalnu TV frekvenciju. „Uložiću sto miliona evra“, rekao je Mitrović nabrajajući svoje regionalne kanale i blago sklanjajući šiške svaki put kad pomene pare.

Predstavnici američke Foks televizije, imperije Ruperta Mardoka, rekli su na istom javnom propitivanju da će uložiti dva miliona evra u novi studio, i onda još toliko ako bude zarade od reklama. U odnosu na Mitrovićev nastup, delovali su kao zastarela filmska B produkcija iz 80-ih – dvojica prosedih Amerikanaca u klasičnim odelima kao da su prodavci osiguranja. Ali, bili su dobro pripremljeni – posao za njih odradila je agencija Leo Burnet, mada se tvrdilo da je to u stvari bila tadašnja državna sekretarka SAD Kondoliza Rajs, koja je stvar sredila sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom.

Te 2006. se znalo da će i Pink i Foks dobiti dozvolu, kao i da nemački RTL neće, uprkos njihovom silnom lobiranju. I znalo se da će izvisiti i lokalna TV 5 iz Niša, budući da se kao suvlasnik pojavljivala Olivera Nedeljković, rođena sestra Bogoljuba Karića. A Karić je tadašnjoj vlasti Koštunice i Mlađana Dinkića bio veći neprijatelj nego što je sadašnjoj Miroslav Mišković, budući da vlasnik Delte nikada nije osvojio direktno 600.000 glasova na izborima. Uglavnom, TV 5 se borila kao da ima šanse, tvrdeći da ako već daju dvema stanicama da dele frekvenciju sa po 12 sati programa, bolje da to budu dečija TV Hepi i oni, nego Hepi i TV Košava. Naravno, dobila je TV Košava koja formalno nije bila više u vlasništvu Miloševićeve ćerke Marije. I ne samo dobila nego i nekoliko godina kasnije otkupila Hepi, promenivši ime i vlasnika. Tako smo dobili novog medijskog magnata Predraga Rankovića Peconija, koji nije morao nekom Cekiću i Vasoviću da objašnjava koliko će novca uložiti i kako će mu program biti u javnom interesu. Koliko su on i Mitrović spremni sada da ulože da spreče da im Karić postane konkurencija?