DPZ i Knežević su idealne žrtve 1Foto: Radenko Topalović

Damnjan Knežević i Dejan Petar Zlatanović, koji su uhapšeni posle sretenjskog desničarskog mikro-skupa, nalaze se u životnoj opasnosti.

Zvezda jutjub kanala „Srbin info“, Dejan Petar Zlatanović (nadalje DPZ), uhapšen je jer je sa bine urlikao „Ko potpiše, njega ubiše“, a Damnjan Knežević, vođa udbaških proruskih Narodnih patrola, sa bine je pretio da je prisutna šaka jada, parafraziraću, spremna na više od nasilja u borbi protiv „Vučića – ‘Šiptara'“. Drugi izgrednici su pošteđeni.

Režimska operacija „Rusi nas samo iskorišćavaju, a mislili smo da smo braća“ ide po planu. Preostale šačice agresivnih desničarskih maloumnika nešto vidljivijim učinile su građanske akcije krečenja šovinističkih grafita, koji su do prekjuče bili pod zaštitom huligana u crnom, ali i policije. Sada policija štiti građane koji kreče vagnerovsko-velikosrpsku propagandu, međutim, oni koji tokom naredne noći, po tek okrečenom zidu ispisuju fašističke gadosti neuhvatljivi su, najverovatnije zahvaljujući naredbi „Ne vatajte ih, naši su.“

Na „našoj“, da ne kažem liberalskoj strani, brzinski je usvojena mantra da su se desničari otrgli kontroli režima, kao i u slučaju grupe Veljka Belivuka, koja se navodno otrgla kontroli, a zapravo se kontroli otrgao čitav srpski mafijaški sistem, koji, osim Belivukove, čine još neke grupe, korumpirani radnici tužilaštva, MUP i BIA, te sam državni vrh.

Dete je poraslo, osamostalilo se i (njih sto) krenulo u „rušenje državnog poretka“. „Dete“ se, kada režimu to najviše treba, ponaša kao maloumna somina, koja svakim novim ekscesom sve više smanjuje mogućnost masovnog narodnog revolta zbog sporazuma sa Kosovom, koji je, izgleda, već potpisan, a nikada nam neće biti pokazan. Režim će slagati kako neće pristati (iako ih niko ništa ne pita) na to da Kosovo uđe u UN, a ako uđe, biće „Rusi (koji su popili srpske sankcije u međuvremenu) nas ladno izdali, a mislili smo da smo braća“.

Rekli su mi odavno: „Čuvaj se CZ-a, jer u CZ-u sve može da ti se desi.“ DPZ i Knežević nemaju masovnu javnu podršku, a dodatno ih ukopavaju kretenski noćni „Z“ grafiti. Knežević je nezgodan svedok za vlast, a hapšenje DPZ je zapravo upozorenje njegovim gledaocima da se prešaltuju na „Zadrugu“. On nije bio na mitingu u svojstvu novinara, već kao jedan od organizatora. Pritvor je verovatno popio zbog „opasnosti“ da će ponovo urlikati „potpiše-ubiše“.

Ne znam da li Damnjan Knežević u pritvoru pije šampanjac i jede kavijar ili je ostavljen na cedilu. Ako je takav tip pušten niz vodu, to znači da mu život visi o koncu. U ovom trenutku je, od sporazuma sa pokrajinom okupiranom 1999, bitnije jasno i glasno ponavljati da je Srbija mafijaška diktatura, u kojoj vas, naročito u ovako napetim danima, mrak može pojesti očas posla.

Ako se nešto desi Kneževiću ili DPZ, neće biti slučajno.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.