Lešinarčić 1Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Vladimir Orlić je kandidat SNS za predsednika Narodne skupštine.

Naći će se u fotelji koja će ga lansirati na meto predsednika zemlje kad Vučić više ne bude u stanju da obavlja svoju funkciju.

Još jedan razlog da predsedniku poželimo izostanak šloga i držanje F dijagnoze pod kontrolom, jer imajući u vidu kako se Orlić do sada ponašao, poslednje što želimo da nas zadesi je period koji bi u istorijskim čitankama bio poznat kao „Orlićeva tiranija“.

On se čak i pripremao za nešto takvo, stekavši čin rezervnog potporučnika, 2010, tako što je „završio obuku i edukaciju u Klasi slušalaca za rezervne oficire Vojske Srbije“.

Istini za volju, potporučnici su u istoriji uglavnom poznati kao atentatori i zaverenici, ali dobro, ako je DrKon mogao da napreduje u vojnoj hijerarhiji iz fotelje Kriznog štaba za ubijanje ljudi, moći će i Orlić iz fotelje rezervnog predsednika Srbije.

Funkcija predsednika Skupštine davaće ton i sliku najvišem zakonodavnom telu.

Kad se zna kakav je Vlada monstruozni politički i medijski patuljak koji se grbi ispod Vučićevog plašta, može se očekivati teror nad poslanicima, sličan teroru nad sagovornicima, u debatama na Vučićevom privatnom medijskom servisu, koje su osmišljavane tako da u studio dođe neko iz opozicije, a onda od prvog do poslednjeg minuta Orlić brblja, nije bitno šta, nije bitno ima li smisla, da li je vezano za temu, replika nije, jer on trtlja sve vreme, jednom sam ga čuo da govori o konjima, pticama i bombardovanju Niša, sprečavajući tako Mariniku Tepić da dođe do misli, a kamoli do reči.

Dakle, monstrum.

Neki analitičari kažu, nije, nije, on je takav samo kad mu Vučić naredi.

A sad će narediti drugačije?

Da njegova lična orlušina za komadanje demokratskog dijaloga u skupštini postane oličenje demokratskog dijaloga?

Da ne udara nosom po onom zvoncetu kao mahnit, deliti opomene i kazne narodnim poslanicima kao baba koncentrat pilićima?

Da ne nastavlja monstruoznu antidemokratsku praksu donošenja zakona sa milion nepotrebnih naprednjačkih amandmana, kako opozicija ne bi došla do reči (zbog čega je opozicija, koja sad na belim konjima ulazi u parlament, već jednom napustila isti taj parlament)

Ne šalje se šakal među ovce da bi s njima igrao tablić.

Šta je još lešinarčić, koji je s još nekom tamo obigravao oko Skupštine, moleći Vučića da ostane predsednik SNS u najnovijem bizarnom spotu SNS?

Matematička gimnazija, ETF, gde je na Smeru za telekomunikacije stekao zvanje doktora nauka (eto, deco, ne mora samo diploma privatnog fakulteta, da bi postali čudovišta)

Nosilac je spomenice SNS 2008, a u stranci se uglavnom bavi, kako sam kaže, informisanjem, medijima i komunikacijom, čitaj prljavim kampanjama protiv političkih neistomišljenika.

Ah, da, poput mnogih psihopata, on je i pesnik.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari