Selo gori, a Mare se češlja 1Foto: Radenko Topalović

Danas je skljok Njegove Niskosti, a sutra veličanstveno opkoljavanje RTS u režiji mudre opozicije, oba u Beogradu. A ja, srećom, daleko od Beograda. O skljoku sam pisao juče, a o opkoljavanju RTS ću možda pisati za ponedeljak, a možda i neću, ukoliko mi se učini da nema svrhe.

Ima, ipak, svrhe objasniti čime se češljam, odnosno četkam, dok „selo gori“. Upotrebljavam četku sa puno zubaca, posebno napravljenu za izuzetno gustu i kovrdžavu kosu, poput moje. Četkam se pre pranja kose / tuširanja, to mu kod mene dođe isto, triput dnevno, nadam se da ste naučili iz prošlog teksta, a ako niste, upravo sam ponovio.

Četkam se pre pranja, da bi mi se vlasi razmrsile, a voda lepo prolazila kroz njih, niz leđa, koja potom, zaboravio sam to da napomenem, perem pomoću demonskog repa, prirodnim sunđerom sa Fidžija, ili sintetičkom pufnom, ukoliko poželim da se osetim običnijim nego što jesam. Čime vi perete leđa? Ničim, ili četkom za WC, jer inače ne možete da dohvatite, pa ko zna na šta vam liče, a moja mirišu na polja belih rada i ostalog poljskog cveća.

Četku koristim, logično i posle pranja kose, pošto se, pod naletima genijalnih misli i uznemirujućih vizija, sva uskovitla. Ponekad koristim regenerator, ali veoma retko, budući da mi je kosa kvalitetna, neoštećena, krajevi nisu iskrzani, sve je kao na naslovnoj stranici modnog magazina, ali bez fotošopa. Umesto regeneratora, radi lakšeg raščešljavanja, koristim ulje, ali ne orahovo ili kokosovo, poput običnog sveta, već ulje isceđeno iz semenja egzotičnog cveća koje raste na vukanskim liticama Havaja.

Ovakvo ulje izuzetno pogoduje kvalitetu kose, a kad je kosa ovako divlja kao moja, posle tretmana (triput dnevno, setite se), mogu da je vezujem u rep samo pomoću otrovnih kobri iz južne Indije. Kasnije, kad se malo slegne, kosu moram da vezujem u rep, jer je toliko zadivljujuća da oslepi svako ko u nju pogleda. Za vezivanje kose u rep, koristim svilene trakice iz Persije, ispletene u doba cara Kserksa.

A sad tretiranje zadnjice posle velike nužde. Da, verovali ili ne i ja idem tamo gde ide čak i Njegova Niskost. I vi idete tamo, bez obzira na to koliko vam trajala opstipacija. Brišem se posebnim papirom koji svira klasične simfonije, jer upravo te frekvencije pomažu u ispravnoj nezi zadnjice, a potom se operem, srednje toplom vodom, pomoću organskog sapuna na bazi lavande, bosiljka, crvene pomorandže i avokada.

To bi bilo to. Bilo mi je zadovoljstvo da iskoristim ovu temu baš tokom ovog vikenda, jer nema vikenda tokom kojeg bih se radije njom bavio. Ukoliko vi imate neki predlog, savet ili nešto slično, a u vezi je sa vašim održavanjem lične higijene molim vas, pišite redakciji Danasa. Vaše pismo neće biti objavljeno, a ukoliko tražite savet, nećete ga dobiti.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari