Ne moraš čak ni da ga napišeš. Dobiješ ga napisanog iz neke od filijala našeg vođe, a tvoje je samo da staviš potpis. Mada, u nekim slučajevima, dovoljan je i krstić.

Elem, deset ljutih gradonačelnika sa Kosova, da ne zaboravimo i Metohiju, napisaše pismo, ili ga dobiše napisanog, i poslaše ga u etar, ili ga je neko poslao u etar. Bilo kako bilo, stiglo pismo do svih nas. Naježismo se od tolike lojalnosti i podrške. Gradonačelnici, izabrani na lokalnim izborima u organizaciji Kosova, bez Metohije u nazivu, a ne Srbije kako je to bio slučaj ranije, pružaju podršku Prvorođenom, a da pri tom ne znaju šta je to što podržavaju. Zato veoma dobro znaju da podržavaju Vladu Ramuša Haradinaja. Važno je da podržavaju nešto, a samo se to računa u sistemu vrednosti koji nam je nametnut godinama unazad. Kakva je ideja Srbije po pitanju Kosova, šta nam je cilj, da li je to jedna metar, da li je to Sever Kosova, da li na teritoriju južno od Ibra ne treba trošiti vreme i energiju, niko to ne zna. Najgore je što to ne zna Prvorođeni, koji nam je još za april mesec obećao svoj predlog čim sasluša sve ideje nastale unutrašnjim dijalogom. Ali, nema veze. Podrška stiže sa svih strana.

Lepo je primetio iguman Sava Janjić da se Prvorođeni već odrekao nekih opština i gradova na Kosovu, i moramo reći – Metohiji. Oni su, kako reče naš alfa mužjak, davno izgubljeni. Izgubili su ih, i ne samo gradove i opštine, nego celu teritoriju Kosova i Metohije, imenom i prezimenom – Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović. Primećujemo da među ovim „izdajicama“ nema više Saše Jankovića, ali dovoljni su i ovi. Evo, javno pozivam deset ljutih gradonačelnika da me ubede kako je to neko ko je bio gradonačelnik Beograda mogao da izda i da proda Kosovo. Kako je to Vuk Jeremić, kao ministar inostranih poslova, prodao i izdao Kosovo i Metohiju kao šef diplomatije. Jedino ako mu Prvorođeni za zlo ne uzima to što pevanjem na uvce stranim diplomatama nije uspeo da spreči da veliki broj država prizna kosovsku nezavisnost. Ili još bolje da mi objasne kako je tek Boško Obradović prodao i izdao Kosovo kada je ušao u politiku 2011. godine, a pre toga radio u Gradskoj biblioteci u Čačku. Ako me ubede u to, evo javno obećavam da ću da napišem pravo pismo podrške Prvorođenom. Ne samo da ću da ga napišem, već ću i da ga potpišem.

Hoće oni da potraže opozicione lidere po kućama i stanovima po Beogradu, da im oni kao nešto skrešu u brk. Možda im je pametnije da posete Prvorođenog i da ga priupitaju kako se on teritorijalno proširio u stambenom smislu dok su neki drugi ginuli na Kosovu i Metohiji, a Srbija se polako i sigurno smanjivala u teritorijalnom smislu. Sigurno će ih Prvorođeni ugostiti, saslušati i odgovoriti kako se to desilo. Šta će on jadan, Vlada mu dala stan, nije on hteo. Zapeo Voja Šešelj, a on na kraju shvatio da je glupo da ministar informisanja nema stan kakav i priliči ovekovečenom patrioti i rodoljubu. I pokleknuo. Dobi naš Prvorođeni stan u Crvenkapi na Novom Beogradu. I ne samo to, posle ga i otkupio, gre’ota da se to ne uradi. U radikalsko vreme nije moglo da se srpstvo brani bez stanova, zar ne? I ne samo to, mogao bi Prvorođeni da objasni ljutim gradonačelnicima sa Kosova kako to da više nije Kosovo srce Srbije, nego Vranje. Ima tu mnogo toga da se objasni, ali ko to da objasni, i kome.

Sada više nema radikala. Ima ih doduše ponekad na Tviteru. Eno, Voji Šešelju i njegovim narikačama više smetaju mrtvi ljudi nego ovi živi što bi da se razgraniče sa Kosovom. LJutim gradonačelnicima sa Kosova i Metohije ni ti radikali ne smetaju. Ne smeta im ona vila u Batajnici sa bazenom sa slanom vodom. NJima su trn u oku Đilas, Jeremić i Obradović. Oni će sada da nauče njih pameti, da ih posete i da ih pitaju „zašto su to uradili srpskom narodu“.

Ono što je mnogo opasno za naše društvo jeste činjenica da Prvorođeni naređuje, piše i uživa u tim izlivima podrške. Kome normalnom može da bude lepo da piše sam sebi podršku, ili da nekome kaže da tako nešto napiše, a onda još i pride da uživa u toj raboti? Živimo u mnogo opasnom trenutku u kojem Prvorođeni naređuje posetu „kućama i vilama“ putem Pinka i Informera, a onda se pojavi ozaren i preplanuo na RTS i apeluje na mir i toleranciju. Sigurno je da u nekoj naučnoj disciplini postoji naziv za takvo ponašanje. Možda nam ljuti gradonačelnici daju odgovor i na to kada posete Beograd.