Estradne suze 1

Tako nam je kako nam je i ništa nam lakše nije zato što situacija ista u celom svetu.

Jedan deo je, međutim, počeo posebno da kuka i to baš, slobodno možemo da zaključimo, neprimereno.

Naravno da ste pogodili, radi se o – estradi.

Činjenica je da je estrada bez posla mesecima, i to naročito onog inostranog, ali ne znam kako da vam kažem – baš me nešto i ne tangira ta činjenica.

Zašto?

Pa, zato što je ta estrada samo zahvaljujući tome što je seljana postala mejnstrim u naprednoj državi, doživela sebe kao nekoga ko je jako bitan za bitisanje Srbije.

Zahvaljujući našim novcima kojima su punili svoje budžete i nametnuli nam priču da je Ceca srpska majka, da je Aca Lukas vrhunski patriota, da je Baja Mali Knindža savršenstvo koje hoda zemaljskom kuglom.

Zakačili su se za državu i isisavaju naše novce poput najgorih parazita, a sada nema, korona je postala gospodar naših života, ali i njihovih.

Veliku reakciju na Tviteru, što joj je verovatno i bio cilj, izazvala je pevačica Gordana Goca Tržan.

– Vidim da je narod bas srećan i zadovoljan što estrada nema od čega da živi. Eto, bar nekome i sreću da donesemo svojom nesrećom – napisala je Tržan.

Nije zabeležena sreća naroda tim povodom, ali je evidentno da taj isti narod nema baš preveliku empatiju za estradne probleme.

Ta estrada je najgore dno dna ovog društva.

Svojim materijalom truje našu omladinu godinama unazad zahvaljujući glavnim megafonima ove vlasti – Pinku, Hepiju, Informeru, Kuriru…

Vesti o njihovom donjem vešu, opijanjima, seksualnim avanturama, sastavni su deo“uspeha“ ovih megafona.

A narod sedi u kući i proliva suze nad njihovim problemima, deca na liče na Cecu i njenu decu, a za to vreme pamet Srbije beži glavom bez obzira iz naše napredne Srbije.

Niko nije, na primer, čuo tu Gordanu Gocu Tržan da je jednu reč rekla o Aleksandru Obradoviću, uzbunjivaču iz Valjeva koji je odavno ostao bez posla samo zato što je pošten i slobodan čovek.

Nije nemoguće da je iko od svih njih ikada čuo za Aleksandra Obradovića i da znaju ko je to.

Ne sećamo se da je iko iz estrade predložio da se pomogne tom čoveku, neki koncert u Valjevu da se organizuje tim povodom.

Jok!

A sada kada je mečka zaigrala u njihovom dvorištu, ponovo je kriv narod.

Narod se naslađuje nad njihovom sudbinom, mora biti.

Draga Gordana, boli narod uvo za vaše probleme, ne zna šta će sa svojima.

Njima par hiljada dinara završava posao, a vama isto par hiljada, ali dinara. Takva nam je svima sudbina.

Znamo, draga Gordana i ostali estradni radnici, da je Luj Viton izbacio najnovije modele firmiranih maski i da verovatno stojite u redu da ih nabavite kako biste je uparili sa ostatkom garderobe prilikom gostovanja na Pinku, ali moraćete da se strpite do neke naredne akcije SNS koju ćete moći svojim jeftinim notama da uveličate.

Ko zna, možda vas Prvorođeni pozove u Šabac da pomognete naprednjacima da osvoje jedini grad koji nemaju u svom skoru kada budu ponovljeni izbori. Treba pomoći višegodišnjim donatorima.

Ono gde ja lično imam razumevanje, to je situacija sa muzičarima kojima stvarno gori pod nogama. Sami znaju koliko inače sitno zarađuju pored tih velikih i napaćenih zvezda.

Oni su u velikom problemu, ali ništa većem od svih nas kojima je budućnost neizvesna ili će to tek biti. Oni su vezali svoju sudbinu za vas, velike zvezde, i naravno da su u problemu. Njih razumem i podržava.

Nikada nisu imali zlatnu kašiku za astalom za kojim su sedeli, za razliku od svih vas.

Tek nemojte da nam kukate o vašem humanitarnom radu, samo to nemojte, molim vas.

Više je običan narod uplatio SMS poruka nego što ste vi skupljali.

Znamo mi za te vaše besplane koncerte, koji po nekom pravilu koštaju najskuplje. Formirajte svoje udruženje, uplaćujte fondove kada imate da biste imali i kada nemate.

Ćutite godinama, sedite sa najvećim ubicama kulture svog naroda, nesebično dajete svoj doprinos kulturnom genocidu u našoj zemlji i želite sažaljenje.

Ovde ga nećete naći.

Pronađite ga među naprednjačkim mecenama koje su pronašle način za servisiranje svojih poslova i bogatstva i u ovo korona vreme.

Eto vam prijatelja, neka vas namire sada, vratićete im vi to višestruko, a narod će se sam izboriti za slobodu i pravdu.

Do tada, slobodno kukajte.

Teško je živeti normalnim životom, a nije se naviklo na to, ali to stvarno nije problem naroda.

Zakukajte malo glasnije, možda vas čuje Prvorođeni, on ima laku ruku, naročito kada je u pitanju novac za koji smo se zadužili. Zna da ga neće vraćati ni on, ni vi.

#izVucicemose