Fini svet sa čekićima 1Foto: Luca Marziale / Danas

Srbija je država koja na svom čelu ima osvedočenog i ovekovečenog ober-lažova.

Izaći pred auditorijum i reći da su organizatori protesta blokade puteva angažovali kriminalce i batinaše bilo bi smešno da nije tragično.

I bi to prva laž.

Druga se tiče činjenice da batine u Šapcu nije dobio bagerista Nebojša Stojićević Jarin, već izvesni Protić koji je stajao na bageru.

Uz to je šutirao u glavu svakoga koje pokušao da se popne na bager.

Vučić je toliko pokvaren da nije sposoban ni da ukaže neku vrstu počasti tom Protiću, članu SNS, a prethodno Demokratske stranke i Zajedno za Srbiju, za rane koje je zaradio braneći jadan bager.

Treća laž je ta da su nezadovoljni građani blokadu sproveli uz pomoć buldožera, bagera i traktora.

Jedino je tačno da su u Šapcu na mostu bili traktori.

Za buldožere i bagere su bili zaduženi aktivisti SNS.

Ono poluusmeno stvorenje, poznatije pod nadimom Čale, ladno reče da bager nije krenuo na narod, nego na posao i da je vozio dva do tri kilometra na sat.

Zapitala se da li je taj bagerista trebalo da ostane bez posla zbog 50 do 100 ljudi koji su blokirali most u Šapcu.

Čale je odnedavno u SNS i verovatno još nije savladala imena poznatih naprednjaka na lokalu, naročito zbog činjenice da uglavnom koriste koloritne nadimke, ali valjalo bi posebnu pažnju da obrati na šabačku ekipu.

Ima tu mnogo zanimljivog sveta.

Jedan od njih je upravo „bagerista“ iz Šapca koga svi znaju kao – Jarin, jer je taj čovek visoko pozicioniran u SNS, ili barem tako tvrdi za sebe.

On nije išao na posao bez kojeg bi ostao da nije došao na vreme.

Jarin ima svoju privatnu firmu, koja je na Guglu doduše, ocenjena najslabijom ocenom, a pored toga je koordinator, nešto poput direktora, u Javnom preduzeću „Infrastruktura“ u Šapcu.

Dakle nije mu hleb zavisio od „huligana“ koji u blokirali most.

Zavisilo mu je mesto u Areni na proslavi 13. rođendane stranke.

Čak ni ko-bagarista, momak koji je dobio batine, nema veze sa bagerom i poslom i na koji se žurilo, jer je zaposlen u JKP „Parking servis“ kao neki rukovodilac.

Treći u nizu lažova je, najmanje bitan lik u celoj priči, ali nekako se uvek prvi nađe na Pinku da ponovi i ojača reči predsednika Srbije, pogađate – Nebojša Krstić.

On je svojim doktorskim i poltronskim mozgom izračunao da je blokada puteva trajala tri sata i da je normalno da kada neko žuri na posao, čitaj na proslavu 13. rođendana SNS, mora da ukloni zgubidane na barikadama.

Na sve ove laži i obmane građana Srbije, treba dodati i činjenicu da niko od njih nije video fini i pristojni svet uparađen motkama i čekićima koji je za potrebe snimanja dokumentarnog filma o vrtoglavom usponu srpske privrede pod rukom moćnog viteza Aleksandra Vučića, potpomogli kretanje bagera kojem je verovatno bila namenjena uloga ekonomskog tigra.

Ni predsednik, ni Čale, ni ovaj treći nisu videli motkaše i čekićare, niti njihov uradak.

Na svu sreću, ima i među tim naprednjacima u Šapcu pametnog sveta, pa su u „Uradi sam“ kupili gumene čekiće.

Kapiram da je bager mnogo veliki, naročito ako glumi ekonomskog tigra Srbije, pa ni koleginica Ljiljana Smajlović, opčinjena veličinom tog giganta, nije videla taj fini i pristojni svet sa motkama i čekićima.

Ali videla je, i ne samo ona nego cela Srbija, Crnog, prvu levicu Srbije, kako ga prozvaše na društvenim mrežama, iako je čovek dešnjak.

Ona je videla nasilje kojim je zgrožena.

I, slično predsedniku, logično je zaključila da je bagerista dobio batine.

A, nas je, vidite koleginice, zgrozio bager koji je vozio neko ko je direktor u Javnom preduzeću, koleginice Smajlović, i nasilnike najgore vrste koji su zbog tog Vučića, diktatora i nedostojnog, spremni da svojim sugrađanima razbiju glave.

Zbog čega, koleginice Smajlović?

Zbog blokade mosta koja je trebalo da se okonča dva minuta pre nego što je Jarin odlučio da krene na rođendan SNS sa bagerom.

Toliko mrzeti svoj naroda zbog drugačijeg mišljenja može samo jedan čovek – Aleksandar Vučić.

Majstor manipulacije prenosi svu svoju mržnju na svoje pristalice.

Toliko nas mrzi da je spreman da krene i u građanski rat.

Zato još licemernije zvuči njegova poruka da smo i mi njihova braća i sestre.

Ne Aleksandre Vučiću, nismo mi nikakva braća i sestre.

Ti si zlo Srbije koje je na svoje građane poslao motikaše i čekićare.

Vreme pakla u Srbiji je počelo, a Vučić je vatru odavno založio. Na nama je da tu vatru, kako znamo i umemo, ugasimo.

#izVucicemose

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.