Jahači apokalipse 1

Ne, nije to ozbiljnom najavom da će nam uvesti policijski čas u trajanju od 24 sata. To je učinio na taj način što je rekao da će da svakom punoletnom građaninu u ime države da po 100 evra.

Ne znam kako vi, ali ja samo što nisam povratio u nedelju uveče kada sam ga slušao. Bio je to pokušaj iskazivanja ljudskosti nekoga ko je upitno da li ju je ikada i imao.

Usred priče o grobljima, mrtvima, da su pred nama dani kada ćemo imati na hiljade i hiljade pozitivnih na korona virus, kao grom iz vedra neba je izrekao magične reči – sto evra.

A posle pobede nad pandemijom, i podele tih para, sleduju nam izbori na kojima, jelte, on mora, kao jedini spasilac srpskog naroda i van naših granica, da pobedi.

Taj njegov manevar je čak prouzrokovao i ljudsku reakciju voditeljke tog sramnog intervjua, u smislu – pa, da idu izbori. Prvorođeni je vešto izbegao tu reakciju spremnim odgovorom da je on u izbore uvek išao za teškim merama, što je naravno slagao.

Nikada on na izbore nije izašao sa parolom – Ako ja pobedim, smanjiću vam platu, ili penziju. To je obično radio posle izbora sa sigurnom većinom u parlamentu koju je osvojio tako što je pošteno lagao u predizbornoj kampanji. Pokazao je i dokazao da je jedan od jahača apokalipse.

Drugi je svakako najčuveniji dezerter u novijoj srpskoj istoriji.

Taj čovek koji se odaziva na prezime Vulin, sebi je dao za pravo da se toliko uživi u ulogu vojnika da je počeo da nam komanduje i izdaje naređenja autoritetom kojim ni psa posle 14 sati ne vršenja nužde ne može da natera da izađe na ulicu.

Čovek koji se hvali da je sa pola veka života osetio vojnički život u trajanju od dve nedelje nam govori kako je eto i on, mukica, spavao na tim krevetima taman koliko traje budući karantin za ljude koji su pozitivni na korona virus. Ne znam da li smo mi u ovom besmislu svesni činjenice da jedan Vulin nama govori o gvozdenoj vojničkoj disciplini na koju ćemo morati da pristanemo ako smo pozitivni na korona virus.

Ovo je toliko tužno, jedno i bedno da apsolutno razumem mog kuma koji mi je ladno rekao da bi pre umro nego da ide na Sajam. Mislim da nije jedini.

Treći jahač apokalipse je, možda, i najgori od svih, a to je, pretpostavljate – Željko Mitrović.

Oblik života koji će morati da se izučava u budućnosti nas je obaveštavao kako se podrigivanjem bori protiv korona virusa, na sličan način na koji nas je i dr Nestorović ubeđivao da je korona virus najsmešniji virus u istoriji čovečanstva. Taj Mitrović video da fanta, ipak, ne pomaže pa je nabavio ultrazvučne komore kroz koje prolaze njegovi zaposleni i gosti.

To mu valjda dođe isto, jer se svi oni hrane iz istog kazana. I tako on, iz tih komora, bez grama blama objavi da nudi svu svoju pomoć Draganu Đilasu i Bošku Obradoviću, jer je čuo da su pozitivni na korona virus!!!

U najmanju ruku sam očekivao da reaguje Tužilaštvo, ali to june Srbiju da mune – neće. Sa kojim pravom se takve informacije iznose u javnost, nije mi jasno. Da li je Mitrović želeo da sebe predstavi kao čoveka, ili da napakosti Đilasu i Obradoviću, možete da pogađate, ali ovo je samo još jedna u nizu stvari zbog koje kada sve ovo prođe taj Mitrović mora da oseti gnev pravde.

Za četvrtog jahača apokalipse je mnogo kandidata. Od Čaleta, preko Nebojše Krstića, do gradonačelnika Beograda Gorana Vesića. Možda vam se moj izbor neće svideti, ali po meni je četvrti jahač apokalipse dr Predrag Kon.

Znam da će mnogi da skoče i da kažu kako on ne zaslužuje da se spominje u ovom kontekstu, da se čovek bori, da je predstavnik struke. I ja sam to sve mislio. I ne bih nijednu reč dalje rekao o njemu sem da mi nije jasno kako čovek može da hvali neku vlast koja je nesposobna da ijednu meru koju je, na predlog struke, donela ne može da sprovede.

Ako važi zabrana izlazaka starijim od 65 godina, onda policija tu meru sprovodi, ako je policijski čas u toku, onda policija hapsi prekršioce, ako se krši samoizolacija, ide se pred sudiju.

Pitanje je koliko mi sa jahačima apokalipse, koji za cilj imaju samo opstanak na vlasti njih samih, imamo šanse za bilo šta u životu. Ponoviću, jedina šansa smo mi sami i naša sposobnost da budemo odgovorni prema sebi i drugima.

Ostanimo kod kuće koliko god da je teško, a onda ćemo puni snage i svesti da smo uspeli nastaviti svoje živote i borbu za dostojanstvo i slobodu.

#izVucicemose