Foto: FreeImages/Anna Piatkowska

Postoji li neko ko bi mogao dalje i gore da ide, verovatno da, ali teško da ima nekoga ko toliko uživa u svemu ovome što se dešava.

Da se sada svi mi lepo zapitamo: „A, šta smo mogli da očekujemo od nekoga sa takvom političkom biografijom?“. Ne smemo nijednog trenutka da zaboravimo sa kakvim čovekom imamo posla. To je čovek koji za skupštinskom govornicom obećava da će ubiti 100 muslimana za jednog Srbina, a onda kada promeni ploču ide da se klanja žrtvama u Srebrenici. Zar nije to čovek koji je svakog političara u Srbiji na najgore načine vređao tokom svoje blistave karijere uključujući i Dačića, i LJajića, i Rističevića, Zukorlića…? Setimo se da je taj čovek suzu pustio jedino kada je Vojislav Šešelj odlazio sa beogradskog aerodroma u Hag.

ON je neko ko nas bezočno laže i pravi budalama, još se i smeje. Koliko je puta samo taj čovek napuštao politiku, koliko puta nam je obećavao bolji život, veće penzije, plate, Kulu Beograd sa najvećim tržnim centrom… NJEGA nije sramota što vraća knjigu u biblioteku posle 35 godina, ej 35 godina, i još se time hvali. Stvarno je za ćošak taj njegov moralni kod koji je iznedrio radikalski šinjel i koji ne zna za granicu.

Svakom normalnom čoveku na pamet ne bi palo da prijateljem nazove nekoga ko jednu ženu, pa makar ona bila i supruga protivkandidata na izborima, nazove šeficom narko mafije. U stvari, nijednom normalnom čoveku ne bi palo na pamet da Natašu Jeremić tako monstruozno optuži i da stavi svoj potpis na tako nešto. Setimo se, zato, reči koje je ON uputio javnosti Srbije apropo tog čoveka bez obraza i morala koji se odaziva na ime Milenko Jovanov:

„Ima još jedan mlad momak koji je kod nas došao iz DSS. Nije hteo da se pojavljuje šest meseci. Reč je Milenku Jovanovu iz Kikinde. On ima izvanrednu energiju, borac je bez straha i mane. Podseća me na vreme kad sam ja bio mlad. Ima izvanrednu budućnost pred sobom. Zapamtite to ime“, rekao je ON za Blic 8. maja prošle godine. I, eto, zapamtili smo ga, nema šta, mališa je na NJEGA.

ON je dokazao da je čovek koji ne ume ni jedno najobičnije izvinjenje da kaže. Izvinio se građanima Srbije. Plaši se da bi mu za rejting bilo loše da se izvini Nataši i Vuku. Nema petlju, kao što nema petlju ni da dođe u Šabac, pa makar i u kampanji. Na kraju je morao nešto i da kaže, uz obavezno „ali“ i kuknjavu sličnu onoj neshvaćene snajke iz prošlonedeljnog teksta, kako je to jedna glupost naspram hiljadu najtežih laži koje su upućene njemu i njegovoj porodici. Naravno da je jedina žrtva u stvari samo ON.

Gospodine premijeru, nije isto žena i brat. Vaš brat je aktivan član SNS, što je sasvim normalno. Aktivno učestvuje u radu partije, pomaže vam, razrešava i postavlja odbore u Srbiji što i naprednjaci u Šapcu znaju. Elem, bavi se politikom, i sasvim je očekivano da se i on nađe pod rafalnom paljbom raznoraznih optužbi, jer je to način političke borbe u Srbije čiji ste rodonačelnik upravo vi. Setite se malo svega što ste radili u klarijeri. Ako ste promenili ćurak, niste valjda izgubili pamćenje.

Evo vam samo još jedan primer kakva nam je država na čijem ste vi čelu, ili ćete biti. Jedan od vaših najodanijih saradnika, ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da je na optužbu da je Nataša Jeremić šefica narko kartela stavljena tačka posle vašeg saopštenja. Puj, pike ne važi. Čoveče božji, neko je nekoga optužio da je vođa narko mafije u Srbiji, a ministra policije to ne zanima, jer ste se vi izvinili građanima Srbije. Ili taj bezlični lik koji se krije iza saopštenja treba da snosi posledice lažne optužbe, ili Nataša Jeremić treba da bude uhapšena ako su ti navodi tačni. Ne može reč premijera da presuđuje u ovoj zemlji. Ili možda može. Da citiramo na kraju „šeficu narko mafije u Srbiji“ – Sve ovo prođe, a ostaje pogled u ogledalu. Nataša, i ja sam vođa narko kartela!