Čini se, nikada turbulentnije u Srba. Dakako da to nije samo zbog fudbala, već zbog frustracija koje kada zaposednu neko biće, nema tog leka i medicine koje mogu da poprave stvari.

Narodnog poslanika koji se odaziva na ime Vladimir Đukanović, u narodnu poznatiji kao Ponoćni Moler, kanda je više zabolela eliminacija Ruske Federacije od mrskih nam Hrvata, i impresivan uspeh Hrvata, od eliminacije naše reprezentacije sa najveće svetske fudbalske manifestacije. Poslanik koji se proslavio krečenjem prostorija Lutrije Srbije u gluvo doba noći nalupetao se na svom video-blogu sa morske obale tamo negde u Grčkoj, kako su svi oni koji navijaju za Hrvatsku idioti, psihopate i zreli za ludnicu. Uključujući čak i Novaka Đokovića. Empirijskom metodom, na svu sreću barem kada je reč o Đokoviću, dokazano je da protiv koga god taj da navija, pobedi onaj drugi. Tako je bilo i sa Hrvatima, do finala.

Ponoćnom Moleru nije bilo dobro, a stanje se pogoršavalo sa svakim sudijskim zviždukom koji je označavao kraj utakmice čiji su akteri bili Hrvati. Malo se ublažilo zakasnelom terapijom koju je sproveo Prvorođeni čije su ponašanje i javni nastupi, takođe, sumnjivog karaktera. Terapija koja deluje u ovom slučaju je – zamena teze. Zamislite molim vas, jedan čovek se drznuo da putem društvenih mreža konstatuje da Prvorođenog ni reč nije rekao povodom konstatacije Ponoćnog Molera da je i Novak Đoković idiot, psihopata i zreo za ludnicu. Bio je to Dragan Đilas. Prvorođeni je to shvatio na svoj način i nije ukorio Ponoćnog Molera, ali je svoju mantru o lopovsko-zločinačkoj ulozi Dragana Đilasa i ostatka te „bande“ sasuo narodu bez da je trepnuo. Zašto bi bilo ko, makar to bio i Đilas, bio predmet gneva Prvorođenog ako bi samo postavio normalno pitanje? U ovoj zemlji je izgleda i to sumnjivo ponašanje, gledano kroz prizmu naprednjačkog merila vrednosti. Ko si ti da bi pitao bilo šta? Pokrao si milione. Imao si šestice na fakultetu. Ne čitaš 500-600 strana. Jedeš šnicle, spavaš dok ja otvaram jednu zgradu i govorim deset minuta u Dnevniku RTS. I još se drzneš da konstatuješ da na izjavu narodnog poslanika da je Đoković idiot, psihopata i zreo za ludnicu Prvorođeni nije rekao nijednu reč za nedelju dana. Stvarno, Dragane Đilasu, da te je sramota. I ne samo tebe, nego sve nas koji smo se isto to pitali.

Lako ćemo mi sa Ponoćnim Molerom, njemu, kao što videsmo, ima ko da pomogne. Za njegovo mentalno stanje su se podjednako pobrinuli i Prvorođeni i Francuzi. Nego, šta ćemo mi sa Prvorođenim? Ko će njemu da pomogne da shvati da ponašanje njegovog narodnog poslanika nije normalno? Evo, ima priliku da pita predsednika države koja je postala svetski prvak u fudbalu kako bi on odreagovao da neki njegov poslanik proglasi za idiota, psihopatu i zrelog za ludnicu jednog Terija Anrija što je sedao na klupi Belgije u meču polufinala koje su trikolori igrali sa svojim susedima. Da li je to moguće da bilo ko, bilo gde u svetu tako nešto kaže i da mu niko ne skrene pažnju.

Uporedimo ko je šta uradio za državu Srbiju. S jedne strane imamo Ponoćnog Molera koji ovu državu košta minimum 150.000 dinara mesečno, koliko prima u Skupštini Srbije i kao član Upravnog odbora nekog preduzeća, više čak i od Prvorođenog, i koji je uradio za Srbiju – šta? Opet neka čudna praznina. Čoveka, čuj čoveka, koji govori ono što neko drugi misli, a ne sme da kaže. I imamo Novaka Đokovića, koji je, ako stavimo po strani sve ono što je uradio na teniskom terenu, proslavio ime Srbije u celom svetu, poklonio novce i novce vrtićima, bolnicama, poplavljenim područjima. Pametnom, odnosno idiotu, psihopati i zrelim za ludnicu – dosta. Verovatno i Prvorođeni to sve kapira, ali zalud kada je to nešto nedokučivo jače od njega.

Na kraju ove sage apsolutno je jasno da je Ponoćni Moler iz ove priče izašao neokrnjen, Prvorođeni se neplanirano izduvao, i svi Vulini na broju. Pitanje je da li će predstavnici porodice Novaka Đokovića i dalje da posećuju skupove onih koji njihovog najvrednijeg i najpoznatijeg člana nazivaju idiotom, psihopatom i zrelim za ludnicu? I vi ćutite, ako niste primetili. Vaše dete je Ponoćni Moler stavio u usta i izvređao. Naša je sreća što je jedan idiot, psihopata i zreo za ludnicu, još jednom proslavio svoju državu i pobedio sve molere ovog sveta.