Smatrali smo ga nedostojnim za tu funkciju, da je najgluplji predsednik Srbije u novijoj istoriji, a demantovao nas je sve aktuelni šef države. Na pamet mi ne bi palo da napišem da je Prvorođeni glup, ali ako je to sam priznao, ne bih ja tu ništa menjao.

Drugo je pitanje koliko mu je za verovati, koliko je stvarno bio iskren u tome što je rekao. Da je ispao glup u društvu, što jeste – jeste. Blamažu kojom je unizio, ne sebe, već funkciju na kojoj se nalazi – neobjašnjiva je. Koji to normalan predsednik bilo koje države može kao opravdanje za smrt da uzme bilo čiju drugu smrt, pa još i statistiku neke druge države, pa još pride izmišljenu sa satiričnog sajta. Eto nama najvećeg dokaza ko je nama na čelu države. Prvorođeni će učiniti sve da zavitlava sopstveni narod i da ga toliko ubije u pojam da jednostavno niko ne poželi da uzme plajvaz u ruke i da izračuna prostu matematičku zanimaciju. Koristeći funkcije „plus“ i „puta“ u nekoliko sekundi dolazi se do rezultata da više od tri miliona perača prozora u Americi pogine za godinu dana.

Živo me zanima da li bi Prvorođeni saopštio svom narodu stvarni podatak o broju poginulih američkih perača prozora da ga je umeo pronaći. Prema zvaničnim podacima, u Americi godišnje poginu, brojem i slovima – tri perača prozora. To je stvarni podatak koji nećemo čuti ni na Pinku, ni na Studiju B, niti pročitati u onim bljuvotinama od novina koji veličaju Prvorođenog i njegovu kliku. Bog te pita koliko nas je puta Prvorođeni za ovih šest godina masno slagao. Koliko puta su ti Izraelci svesno naveli Prvorođenog da slaže sopstveni narod zarad jeftinih političkih poena. Ovoga puta je uhvaćen u laži, a ko laže, taj i krade, tako su nas učili kada smo bili mali.

Još se jedi Prvorođeni kako smo odmah, jedva dočekali da ga uzmemo na zub, a on mukica vredno radi da bi nama bilo bolje. Jok, aplaudiraćemo mu, diviti mu se i veličati njegove nebuloze. Kako mu više nije muka od maltretiranja sebe i svih nas. Zar je teško izaći pred kamere i samo izjaviti saučešće i tu stati, ne kukati, ne lagati, ne sticati političku prednost. Da li je to stvarno toliko teško? Rekao je Prvorođeni da ne zna da li to i da spominje narodu, a onda je dva puta ponovio da na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora u Americi. Nije hteo, a ponovio dva puta. Ma on izgleda sebe najviše laže.

Elem, ako smo utvrdili da je naš Prvorođeni glup i da pri tom još i laže, ne možemo da se otmemo utisku da Srbija u novijoj istoriji nije imala beskrupuloznijeg predsednika. Malo mu je bilo što se uz svu moguću pompu obratio naciji u petak uveče kada je zamenjen vojni vrh i kada nije imao pametnija posla nego da citira američki satirični sajt, već se i u subotu pre podne ponovo obraćao naciji. On se obraćao, a normalan svet je povraćao. Po starom dobrom i više puta oprobanom receptu iz izraelske laboratorije koja vodi računa o njegovom javnom nastupu, uz priznanje da je i on od krvi i mesa, da je umoran i da je glup, nacija je obaveštena da je država, čitaj Prvorođeni, pomogla da se mali Dušan Todorović uputi na lečenje u Španiju. Ovim činom je pokazao i da je bezobrazan. Prstom nije mrdnuo danima dok se prikupljao novac za Dušanovo lečenje, a onda slavodobitnički objavi da je država pomogla. Saopštio je to u trenutku kada se društvenim mrežama uveliko slavio završetak akcije u kojoj je sakupljeno dovoljno sredstava. A sakupljena su najviše zahvaljujući fondaciji Podrži život Sergeja Trifunovića. On je alarmirao, Srbiju, on je pozivao Srbiju da pomogne, on je pronalazio način da se novac sakupi u petak po podne i subotu pre podne kada banke ne rade i kada slanje SMS ne može da rezultira trenutnom promenom na kontu. Nije Prvorođeni, već Sergej. Da bi se oprao pred narodom koji ga je, i tako sluđen, uhvatio u laži, Prvorođeni je i tada trebalo da ćuti, da obezbedi prevoz za Dušana, i da to neko objavi, i da se pokrije ušima.

Da nije bilo vizionarske ideje Prvorođenog o Beogradu na vodi, Stefan Dabetić (26) i Aca Šimunov (41) vratili bi se tog kobnog petka sa posla svojim domovima i porodicama. Megalomanski projekti uzimaju svoje žrtve. Sraman je način na koji Prvorođeni i onaj fikus od premijerke pravdaju bilo čiju smrt. „To je život, takve stvari se dešavaju“ i ostala s..nja su njima reči utehe za porodice Stefana i Ace. Na svu sreću, ovaj naš Windows error biće jednog dana resetovan. #izVucicemose.