Neka Ana ostane 1Foto: Luca Marziale / Danas

Deo „obaveštene javnosti“ spekuliše da Ana Brnabić neće više biti premijerka Srbije.

Navodno najveće šanse da postane predsednik sledeće vlade koju će formirati SNS ima aktuelni ministar finansija Siniša Mali.

Uživa, veruje se, veliko poverenje predsednika Aleksandra Vučića, dugogodišnji su prijatelji, braća im se druže, a znamo koliko su rodbinsko-kumovske veze važne na našoj političkoj sceni.

Ukoliko ode s funkcije, da li će nam premijerka Brnabić nedostajati?

Ili bar njene izjave?

Činilo se da su njen lapsus „Jarkovo“ i priča na temu – kako evidentirati zaraženog od korone koga udari autobus, nenadmašni, ali dobili smo novu mudrost na temu štednje struje.

U oba slučaja, kovidu i struji, ona je glavna junakinja.

„Odem ja u kovid ambulantu, testiram se, imam nalaz pozitivan. Imam komplikacije, krenem na Infektivnu kliniku. Kako dobijem nalaz da je pozitivan, u laboratoriji me upisuju u kovid 19 bazu podataka. Krenem na Infektivnu kliniku da me prime ili u Dragišu Mišović i udari me autobus. Poginem. I ja sam naravno preminula, mislite da treba da se brojim kao da sam preminula od kovida 19? Takvih ima XY slučajeva“.

Premijerka nam je, Bogu hvala dobro, autobus je srećom nije udario, korona zaobišla, pa nas je počastila novom verbalnom vratolomijom.

„Naši građani nemaju osećaj koliko je ovde struja jeftina. Hajde, kad izađemo iz prostorije da za sobom ugasimo sijalicu, državi će biti malo lakše da preraspodeli struju negde drugde ili manje uveze“, rekla je Brnabić za TV Hepi, navodeći da zna da nam je „optimalno da istovremeno upalimo klimu i otvorimo prozor“.

Srbija je zbog takvog ponašanja jedna od energetskih najneefikasnijih država u Evropi.

„Kada sam živela u Velikoj Britaniji imali smo luster sa tri puta četiri sijalice i odvrnete neku jer vam ne trebaju sve. Tamo je struja toliko skupa da svaki dan razmišljate kako da ja budem efikasnija zato što te lupi po džepu“, rekla je Brnabić.

Replicirao joj predsednik koji priznaje da nije toliko savestan da vadi sijalice. Štedi struju tako što gasi svetlo kada mu ne treba.

Zašto se mnogi smeju premijerki zbog ovakvih izjava?

Treba štedeti struju, posebno u aktuelnoj situaciji, ali treba li da nam „vređaju inteligenciju“ ovakvim pričama?

Rezultat aprilskih izbora pokazuje da nismo ništa bolje zaslužili. Ima ipak nekih sitnica, ako je neko sposoban da se prilagodi svakoj situaciji, štedi, preživi, to su građani Srbije i lekcije državnih službenika koji žive na našoj grbači nam nisu potrebne.

Kada bi se vozila gradskim autobusom, premijerka bi znala da putnici teško da mogu da se ponašaju „optimalno“, uključe klimu i otvore prozor, zato što klime uglavnom nema.

Struju skoro svi plaćamo i naravno da ćemo se „pružiti koliko smo dugački“, ne zbog države već naših računa.

Umesto da u rukovodstvo EPS i javnih preduzeća, postave stručnjake, SNS dovodi svoje nesposobne stranačke kadrove, unište proizvodnju i onda traže od građana da štede.

Nekada se vadili na pandemiju, sada na rat u Ukrajini.

Nije samo energija problem i o hrani se priča.

Do pre neku nedelju smo slušali da kod nas ima svega, puni magacini hrane, brašna, ulja, šećera…

EU je, navodno, u haosu.

Kod njih cene skači, prazni rafovi u Nemačkoj, građani se plaše gladi…

Sada umesto šećera, kod nas prazni rafovi i značajno drugačija priča, koju deo medija raznoliko plasira.

Kako se zove kada jasnije vidiš prazne rafove u Nemačkoj nego u Beogradu? Katarakta?

Da li je za to odgovorna premijerka i treba li da ode sa funkcije. Ako se to desi, šta je sledeće – daleko bilo, da Vulin ode?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari