Sajber slava 1Foto: Karikatura: Nikola Otaš

Kad se oglasio alarm mobilnog, odmah sam znao da je to zbog moje krsne slave Svetog Nikole.

U galeriji telefona sam otvorio folder za slavske kolače, i izabrao jedan baš ekstra, sa krstićem i labudovima. Zatim sam otvorio sajt slavskikolaclomljenje.com i poslao sliku svog kolača na navedeni mejl. Uskoro mi je stigla potvrda da je moj slavski kolač uspešno osveštan i prelomljen od dežurnog sveštenika sajta, sa čestitkama za slavu, i računom za uplatu priloga. Odštampao sam slavski kolač i zalepio ga na zid pored slike slavske sveće. Zatim sam pozvao ketering.

– Dobar dan, ja danas slavim slavu.

– Sretna slava, domaćine! – čuo sam ljubazan ženski glas. – Obaveštavamo vas da je po crkvenom kalendaru danas posna slava. Odmah ćemo vam poslati predloge za posni meni na vaš Viber.

Uskoro su mi na Viber stigli predlozi za slavski ručak, sa slikama.

Odlučio sam se za meni br. 3 i poslao SMS-om 3 na broj keteringa.

Stigla mi je potvrda izbora i upitnik za adrese gostiju.

Ukucao sam sve planirane adrese i planirano vreme ručka i poslao na Mesindžer.

Time je sve bilo spremno za slavski ručak.

Zatim sam pozvao DHL brzu poštu.

– Dobar dan, ja danas slavim slavu.

– Sretna slava, domaćine! – čestitao mi je vedar glas. – Želite li da preko nas pošaljete hranu?

– Ne, hvala, poslao bih samo piće – obavestio sam vedri glas.

– U tom slučaju… pošaljite nam adrese gostiju, vrste i količinu pića i vreme isporuke na Hengover.

Poslao sam sve traženo i najzad mogao malo da se opustim.

Ostalo je još da odgovorim na SMS i Fejsbuk čestitke prijatelja i da u dogovoreno vreme ručka uključim Skajp. Do tada će svim gostima stići hrana i piće, pa ćemo moći u isto vreme da ručamo.

A posle ručka, ako bude dobra atmosfera, možda i zapevamo preko Skajpa…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari