Naslovna strana revolucije 1

Ono što je odlika svih bivših naroda stare Jugoslavije jeste izrazita potreba za revolucijom.

Za društveno političkim promenama na ulicama, bejzbolkama i osnovnim poznavanjem načina samoodbrane od policije, pripadnika i čuvara korumpiranih sistema, odnosno gomile lopova i lažova koji njima upravljaju u skladu sa svojom neosetljivom prirodom i primitivnom karakteristikama. Svako u svojoj državi, manje više etnički čistom, osakaćenom decenijskom krađom i unižavanjem minimuma dostojanstva najsiromašnijih stanovnika na evropskom tlu.

Cela ta politička elita, taj zbir političkih monstruma, koja, nakon decenija ubijanja i natapanja istorijskih određenja čistom krvlju običnih, nevinih ljudi, osiljena i presvučena u nekakav novi okvir nećkanja o uspostavljanju mira i nehuškanja na nove ratove, otići će samo silom. S obzirom na intenzitet i količinu grehova, grehova koji udaraju u suštinu ljudskog postojanja i minimuma civilizacijskih standarda, jasno je da bi pobili svakog onog koji bi se osilio da samo i priđe izvesnosti njihovog vladanja. Da opipa strukturu, razgleda celinu te najzlokobnije mašinerije za manipulaciju najsiromašnijima i pretvaranjem njihovih duša u podanike i tragače za načinima i smislom njihovog daljeg bogaćenja.

Kako je to biti korumpirani političar u najsiromašnijim državama. Kako je to imati novac, milijarde i milione u gradovima i mestima gde većina ljudi živi sa isto tako milijardu puta manje novca upravo zato što neki imaju milijardu puta više. Kako se oseća jedan takav kreten, lopov i lažljivac. Upravo tako ne. On ima misiju pred sobom, on se razvija… Nakon što je stekao bogatstvo najpre na krvi, tokom ratova devedesetih, a potom na tranziciji i prodaji imovine građana, pobrinuo se da ga osigura tako što je obećao evropskim liderima da će biti dobar, da više nikada neće pozvati ljude na idu da kolju jedni druge jer im je pre toga medijskom propagandom ulio strah u kosti da će koliko sutra biti mrtvi a deca silovana i bačena lavovima po zoološkim vrtovima. Rekli su ti predstavnici najprljavijeg ratnog profiterstva modernijeg doba onima koji žele da ih civilizuju, opet predstavnicima najokrutnijeg sistema – liberalnog kapitalizma, usmerenog na eksploataciju i unižavanje minimuma dostojanstva običnog, osiromašenog čoveka, da više neće da ratuju. Obećali su im kule i gradove od mira, raj za ulaganje surovog kapitala u njihov korumpirani sistem pregovaranja. Obećali su, poput Aleksandra Vučića da više nikada neće pokušati da se popnu na brda oko Sarajeva i nositi piva pomahnitalim i krvoločnim podanicima Radovana Karadžića i Ratka Mladića koji kao kukavice najobičnije ciljaju decu dok trče od česme do česme ne bi li napunili šake i kofe sa vodom i izbegli smrt od žeđi i gubavosti po rupama skrivanja. Obećali su mi za oprost zbog prljavosti duša i bolesnih umova, za prihvatanje da sa njima razgovaraju – najjeftiniju radnu snagu, najpoželjnije radnike u Evropi, sa pelenama između nogu i dubokom zahvalnošću što hleba i igara ima na pretek. Igara siromaštva koje posmatra glamur tog neznatnog procenata bogatih preko televizijskih ekrana i poistovećuje i utapa svoju nesreću prijatnost predstave o tuđoj sreći. Bez zavisti i sa jasnom svešću o nedostižnosti i uzaludnosti takvog pokušaja.

Osvojili su ih ovdašnji lideri, ratni profiteri, maznuli opet građanima keš, i sada odmaraju održavajući i stvarajući novu atmosferu straha i mržnje prema drugim, odavno izbeglim narodima od njihove surovosti kojoj su preplašeni za sopstvenu egzistenciju pribegli pre tridesetak godina. Takav je slučaj, takav je zakon na ovim prostorima unazad decenijama. Iza glavnih zlikovaca, direktnih pokretača spirale zla, čeka u redu strpljivo i posvećeno gomila njihovih dobro obučenih naslednika. Ne toliko dobro obučenih za ratno huškanje i lopovluk koliko za poštovanje i nepomisao da se uopšte ikada zapita i dira u njihovu prljavu prošlost i sadašnjost brutalnog bogaćenja otimanjem od siromaha.

Zato je revolucija, ona istinska i, neizostavno je – beskompromisna i sklona podnošenju žrtve, jedini izlaz. Samo što bitka još nije ni počela. A rat protiv političkih nasilnika vodi se, recimo, preko naslovnih strana najmanje tiražnih, upravo ovih novina. A, istina se ne ispostavlja nikada sama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari